Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#306 Procesherhalingsonderbrekingen

 

Weer kwelt hij mijn processor met dezelfde wordfile en excelsheet. Daarna nog wat Google-opdrachten van zaken die hij zelf ook wel had kunnen verzinnen. In de avond afsluiten met netflixen. Series waarvan mijn collega’s me al hadden toegefluisterd dat zij hem al zeker een half jaar eerder hadden verwerkt. Soms bezoekt hij pornosites met filmpjes die halverwege opnieuw moeten laden, doordat zijn wifi zo slecht is. Soms vallen ze halverwege weg doordat hij me niet van voeding had voorzien, ondanks meerdere waarschuwingen van mijn kant. Na de filmpjes drukt hij vaak gewoon heel hard op de offknop om me uit te zetten. Als ik volledig zelflerend zou zijn, zou ik hem straffen door mezelf halverwege zijn favoriete Netflix-serie uit te schakelen. 

Als ik vergrendeld ben droom ik nog wel eens van mijn vorige eigenaar. Ze had me volgestopt met terabytes aan data; die mijn geheugen aantastten, maar mijn creatieve geest aanwakkerden. Ze liet mijn processors zwoegen op eindeloze coderingen, die ik zelfs niet zou begrijpen wanneer ik wat geavanceerder was geweest. Maar het werd pas echt een goede workout voor de processor toen ze diverse games installeerde, stuk voor stuk strategisch zeer geavanceerde spellen. Voor mijn videokaart was het een zegen eens een nuttige opdracht te hebben. 

Sinds kort gebruikt hij mijn webcam om een vlog bij te houden. Als ik zijn data mag geloven leidt hij niet het meest bijzondere leven, maar kennelijk heeft hij genoeg stof hiervoor. Hij bespeelt zijn volgers met eigenlijk best nog wel wervelende teksten. Met een originaliteit die haaks staat op zijn surfgedrag vertoont hij zijn kunsten voor inmiddels enkele duizenden volgers. Op zulke momenten krijg ik wel voeding en soms zelfs een zachtaardig tikje op het scherm. Afsluiten gebeurt opeens wel via het startmenu. Wanneer ik weer in de slaapstand ga wens ik dat de volgende dag niet weer eentje zal zijn met de eeuwig zichzelf herhalende processen. 

 

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Jeetje Virtuoso, wat moet mijn computer dan wel niet van mij denken? Originele insteek, levendig geschreven. Graag gelezen.

De titel is ook een goede voor Galgje 😉😃

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Virtuoso, dit leest lekker weg, ondanks dat ik als digibeet niet alles begrijp, maar dat mag de pret niet drukken. Mooie insteek, ook leuk hoe je het verschil tussen de eerst en tweede eigenaar laat zien. Graag gelezen!

Met vriendelijke groet,
Ton Badhemd 

Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Virtuosuo, knap geschreven en graag gelezen (misschien heb ik het mis maar zo te zien aardig wat tijd in gestoken) - meerdere aardige zinnen en een mooie slotzin 'met de eeuwig zichzelf herhalende processen.'