Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

306 Chagrijnige matmonoloog

 

Chagrijnige matmonoloog

Zes jaar lig ik hier, dat is in mensjaren zeker zestig maar in al die jaren ben ik nooit zo behandeld als afgelopen zondag. Ik kan wel wat hebben, maar zelfs míjn absorptievermogen kent grenzen. Dat weet ze best maar als dat mannetje er is, vergeet ze dat. Hij hing tijgerknuffels in de boom toen die wolkbreuk losbarstte. Binnen een minuut stond zij binnen en zwaaide vanachter het raam naar het mannetje. Die ving druppels op zijn tong, banjerde tussen de druipende struiken, stampte lachend in de plassen. En zij binnen maar foto’s maken van hem, ‘zijn vader hield ook zo van regen’ hoorde ik haar zeggen. 

Toen ze hem eindelijk riep, schreeuwde hij eerst: ‘niet!’ maar voor haar patat kwam hij toch naar binnen. Ik zette me schrap, incasseerde golven water toen hij zich uitschudde en zijn jas op mij liet vallen. Springend schopte hij zijn laarzen uit en uit allebei stroomden vloedgolven. Uit alle macht probeerde ik alles op te vangen maar het werd nog erger. Ze zei ‘goed zo, je springt met allebei je voetjes tegelijk.’ En toen stampvoetten ze samen op mij en zongen: ‘het regent, het regent, de pannen worden nat!’   

Pas toen het mannetje was opgehaald, had ze weer oog voor mij. Maar in plaats van excuses, lachte ze ‘wat een heerlijke dag.’ Ik zal haar krijgen. Vanaf zondag lek ik door mijn haarvaten onopvallend maar gestaag dikke druppels op het laminaat onder mij. Het verkleurt al en langzaam ontwikkelt zich een penetrante geur op mijn onderkant. Wacht maar tot die mijn bovenkant bereikt. Kijken of ze daar ook om lacht.

 

 

 

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi C., wraak van de deurmat. Leuk gevonden. Met plezier gelezen. De tweede zin had voor mij niet hoeven te beginnen met "ik ben een droogloopmat". Vanaf "Ik kan wel wat hebben, maar mijn absorptievermogen ....enz" zijn geweest je beschrijvingen duidelijk genoeg.

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Cora, heel vermakelijk hoe jij je HP lekker chagrijnig laat zijn. Ik heb er bijna mee te doen. Een heerlijk feelgoodverhaal, ik heb het graag en met een grote grijns gelezen!

Met vriendelijke groet,
Ton Badhemd

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Haha, heerlijk verhaal. Ik vind deze opdracht wel erg leuk om bij iedereen na te lezen :). 

Prachtig gevonden dat woord 'absorptievermogen'. Als een soort variant op het menselijke incasseringsvermogen. Mooi ingeleefd! Ik was eerst even verward over 'dat mannetje'. Dacht aan een volwassen persoon, haar vriend misschien? Vroeg me al af waarom die in vredesnaam stond de stampen in de tuin! Maar nadat haar patat hem binnen kreeg, snapte ik het. 

Ik voel me in ieder geval schuldig nu, want ik zou die vrouw kunnen zijn en mijn kinderen haar kinderen. Ik hoop dat mijn mat geen wraak neemt!