Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Je kan me niet missen...opdracht 306

 

 

Zeg niet dat het leven van een stoeptegel saai is. Ik ben allang blij dat ik niet op de weg lig. Bij mij is de variatie eindeloos. Mannen, vrouwen, kinderen, katten en honden. En dan wil ik het nog niet hebben over slakken, mieren spinnen...enfin. Zoals ik al zei...eindeloos.Soms heb ik wandelaars of hardlopers. Vaak gebeurt het dat er een kinderwagen over me heen rijdt.

Laatst was het een hete dag. De zon brandde de hele dag op me en verdorie, laat een kind een ijsje op me vallen. Je kan je het drama voorstellen. Kind huilen, moeder tekeergaan maar wie zit er mee?

Juist...ik. Wie maakt het schoon. Niemand. Moet ik weer wachten tot het gaat regenen. Mijn collega's hadden de grootste pret totdat iemand uitgekauwde kauwgom uitspuugde. Toen was het mijn beurt om te lachen. Nee hoor, zoals ik al zei. Asfalt heeft het zwaarder. Fietsers, motors, brommers, auto's en zelfs vrachtwagens. Eerlijk, ik ga dood als er een vrachtwagen over me heen rijdt. Moet er niet aan denken.

Hoop dat je aan me denkt als je naar buiten gaat en over me heen loopt. Ik ben die grijze...je kan me niet missen.

 

 

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi John, ik heb je relaas met een brede glimlach gelezen. Wat een leuk verhaal. De zin "nou, dat was een inkijkje in het leven van een stoeptegel" had je van mij weg mogen laten. Die haalt naar mijn gevoel je hele verhaal uit balans. Voor de rest heb ik niets te zeuren. Genoten van je verhaal op en ik kijk nu heel anders naar stoeptegels.

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Beste John Doe, 

Leuk gevonden! Goed ingeleefd, ik kan het me helemaal voorstellen. 

Ik sluit me aan bij bovenstaande feedback over het eventueel weglaten van de zin. Het einde is verder grappig, dus dat is leuk gedaan. 

Lid sinds

2 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Een heel leuk stuk en ook een lekkere titel!

Inderdaad eens met de eerdere reacties over het specifiek benoemen van de stoeptegel. Zelfs in de allereerste zin hoeft het niet. Laat mensen maar een beetje raden en nadenken. Als een lezer zich niet hoeft in te spannen en niet hoeft na te denken, verveelt hij zich al snel. Je hebt juist de beelden prachtig gevonden en door de vergelijking met het asfalt, begrijpen de mensen die het tot dan toe nog niet begrepen ook precies wat je bedoelt.

Daag je lezer maar een beetje uit, daar houden we van!

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi John Doe, je hebt me een heerlijk verhaal voorgeschoteld! Knap hoe je over zo'n grijs geval zo onderhoudend kunt vertellen. Graag gelezen!

Met vriendelijke groet,
Ton Badhemd