Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht #306 - Misbruik

 

Elke keer als ze de kledingskast opent, maak ik me zo klein mogelijk in de hoop dat ze me niet ziet. Meestal lukt dat. Ze past me niet meer. Vandaag is echter een ander soort dag. Haar mondhoeken hangen, haar ogen tranen. Met haar hand glijdt ze langs mijn zijde omhoog, ze tilt me van de roe, haalt voorzichtig de knijpers los en streelt me met haar ogen. Ik weet wat er gaat komen. Ze tilt haar lubberende benen op, stopt ze in me en trekt me moeizaam over haar billen. Ze sluit de kast en stapt voor de spiegel.

Dit heet misbruik.

Ik houd nog vol. Al mijn motivatie om de motten van me af te blijven slaan en te strijden tegen de aantasting zit in een doos, die één keer per jaar voor de kast komt te staan. ‘Kringloop’, staat erop. Dat soort winkels is beneden mijn waardigheid, maar soms is lijden nodig, voor de glorie zich aandient.

Ik sluit mijn ogen om de spiegel niet te zien, omdat ik haar ook zal zien. Ooit zal ik, via die doos, via zo’n vunzige winkel, een jonge, mooie vrouw vinden en dan zal ik weer stralen om een mooi, slank lijf. Dan zal ik zwieren over straat en de blikken van mannen trekken. Tot dat moment moet ik dit verdragen.

 

Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ach, jee... ik krijg spontaan medelijden met dit kledingstuk! Hou vol... er komen betere tijden... (hihi) Leuk geschreven. 

Lid sinds

1 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Elza, mooi verhaal. Je zal inderdaad maar zo in de kast hangen. Ik vrees echter dat ik het wel herken. De kringloop hangt er vol mee. Graag gelezen. Ook bij jou maak ik de opmerking: verzin een mooie titel voor je verhaal. Dan spring je er meer uit tussen de inzendingen. Nu zijn er al 3 verhalen met dezelfde titel.

Lid sinds

1 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Beste Elza, 

Wat leuk gevonden! En wat een zielige broek, je weet zijn lijdensweg goed te omschrijven. 

Eén puntje: De voorlaatste alinea leest wat moeilijk, voornamelijk door de tweede zin. Wellicht helpt het om die in twee stukken te knippen? 

Groetjes Nynke

Lid sinds

8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

 

Wat een goed stuk! Ik kan vanaf nu niet meer normaal naar mijn kleding kijken vrees ik.. ;)

Één klein dingetje. Met de zin: "Vandaag is echter zo’n ander soort dag." wijs je met de 'zo'n' normaal gesproken terug op iets wat je daarvoor verteld hebt, maar je hebt nu nog niet verteld wat dat precies voor soort dag is. Daarom is 'een' ander soort dag hier wat correcter.

Maar nogmaals heel goed! Je schrijft heel beeldend.

 

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Elza, een mooie insteek! Goed verwoord en aan het eind van het verhaal gloort hoop. Alleen jammer dat er geen passende en pakkende titel boven staat. Ik zie het, net als de meeste forumleden, als onderdeel van de opdracht om er een titel bij te verzinnen, die de aandacht trekt van de lezer.

Met vriendelijke groet,
Ton Badhemd 

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dank jullie wel allemaal. Bedankt voor de tips! 

Ik heb eerder opmerkingen gehad over de titel. Ik ga er de volgende keer wat aan doen :). Ik dacht eerlijk gezegd dat mijn titel gewoon de opdracht moest zijn, maar niet dus. Goed om te weten. 

Groetjes Elza