Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#305 De andere Maria

 

‘Mijn hart is alleen van mij en daarom heb ik het lang geleden losgesneden van mijn lichaam. ’s Avonds wanneer de deur eindelijk dicht blijft haal ik het uit zijn doosje, mijn kostbare hart en mag het terug op zijn vertrouwde plaats. Dan word ik de andere Maria. Degene die compleet is, maar naast de liefde ook de pijn weer kan voelen in een duivels dilemma.’

Een aantal jaar terug begint Nynke Werkhoven met hulp van haar spirituele gidsen aan een verhaal over het leven van Maria Magdalena en haar dochter Meryem. Het is een bijzondere roman geworden met als thema ‘het Christusbewustzijn’ dat in deze nieuwe spirituele tijd steeds meer mensen raakt in hart en ziel.

Maria Magdalena had een bijzondere liefdesrelatie met Jeshua (Jesus). Uit deze liefde werd een dochter geboren. Al eeuwenlang zijn mensen in hen geïnteresseerd en leeft hun nagedachtenis voort in de hoofden en harten van velen. Los van de spirituele betekenis die deze twee personen hebben, hadden ze zoveel eeuwen terug een normaal leven met ieder hun eigen moeilijkheden, die ze eerst moesten overwinnen om door te kunnen groeien naar de invulling van hun levensmissie. Ze gaven het stokje na hun dood door aan hun dochter Meryem, die samen met haar grote liefde Joël, net als haar bijzondere ouders een leven had dat weliswaar vol liefde maar zeker niet makkelijk was.

Nu is de tijd gekomen om op een nieuwe manier naar de boodschappen te kijken die ze eeuwenlang van generatie op generatie hebben doorgegeven. Een leven vanuit het hart in liefde en licht. Is dit mogelijk of zal het een streven blijven dat slechts even bereikbaar maar niet permanent haalbaar blijkt? Het is aan de mensen op aarde om nu die keuze te maken.

 

 

 

Lid sinds

8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dit leest als een echte flaptekst! Goed gedaan. 

Hier en daar zijn de zinnen wel wat lang en zou het vlotter lezen als daar meerdere korte zinnen van gemaakt worden. 

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik was even in verwarring door de tweede alinea, maar vermoed dat Nynke de schrijver is? Ik las haar naam als die van een personage, alsof die ook een schrijver was. 

Als beschrijving van een roman vind ik de tekst niet zo aantrekkelijk, omdat het erg informatief beschreven is. Als dat de bedoeling is, dan is het juist goed dus. Ook is je laatste zin me niet duidelijk? Is het boek een boodschap van Maria Magdalena? 

Je ziet: ik pak hem nog niet helemaal, maar dat kan ook heel goed aan mij liggen :). 

Groetjes Elza