Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht #305 - Verkoop je boek

 

Eindexamenscholier Tess wil niets liever dan al haar ideeën voor toneel laten stromen, maar haar moeder is streng tegen op alles wat te maken heeft met drama en koos daarom de richting vormgeving voor haar. Toneel hoort niet voor christenen, volgens haar. Als Tess bezig is met een brainstorm voor haar eindexamenopdracht kan ze het niet meer stoppen: er groeit een fantastisch idee en ze laat het komen.

Thuis vertelt ze wel over de ideeën, maar verbergt ze dat ze er zelf een rol in heeft en gaat spelen als acteur. Haar lerares echter geeft aan dat haar ouders het moeten weten. Voor eindexamen doen in een andere richting is toestemming nodig. 

Tess begint thuis wat balletjes op te gooien, maar stuit op heftige uitbarstingen van haar moeder en lange dagen van terugtrekken in haar atelier. Het brengt herinneringen terug over vergelijkbare momenten in de jeugd van Tess. Wat is er met haar moeder? En waarom reageert ze zo heftig? Waarom is er eigenlijk geen enkel contact met haar moeders ouders? Tess gaat op zoek.

Ondertussen laveert ze tussen thuis en school. Ze worstelt met haar verlangen om zichzelf te zijn en tegelijk te zorgen voor haar moeder, met wie het steeds slechter gaat. Uiteindelijk moet Tess een keuze maken: is jezelf zijn belangrijker dan je moeder, die op instorten staat?

 

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Elza, misschien kun je als titel voor deze inzending, de titel van het boek noemen dat je wil verkopen.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Boeiend onderwerp. Is het een young adult boek? Je stukje maakt zeker nieuwsgierig. 

'Tess begint thuis wat balletjes op te gooien, maar stuit op heftige uitbarstingen van haar moeder en lange dagen van terugtrekken in haar atelier.'

Deze zin roept vragen op. Trekt moeder zich terug in haar atelier? Is ze dan kunstenares maar vindt ze het niet goed dat haar dochter ook iets artistieks gaat doen? Dan houdt moeder zich zelf niet aan de Christelijke waarden die ze haar dochter voorschrijft?