Wekelijkse schrijfopdracht #304 - Midzomernacht

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #304 - Midzomernacht

 

De magische midzomernacht: Shakespear schreef er al over. Nu is het jouw beurt!

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller en Annemieke Heller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 304e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #304 - Midzomernacht

Door Lizette van Geene

In sommige landen wordt midzomernacht nog gevierd. Zo is midzomer, of Midsommar, misschien wel de bekendste feestdag in Zweden. Deze nacht en de daarop volgende ochtend werden gezien als een magische nacht waarin alles mogelijk was. Het inspireerde Shakespeare tot het schrijven van 'A midsummernight's dream.' Schrijf een verhaal over midzomernacht van maximaal 600 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Lizette van Geene schrijft korte verhalen, journalistieke en educatieve teksten in haar eigen vakgebied (arbeidsmarkt en loopbaanbegeleiding), blogt (soms geregeld) en werkt onder andere als schrijfcoach en recensente literatuur bij het Eindhovens Dagblad. Ze publiceerde de roman 'David en andere bewijzen van liefde,' en de verhalenbundel 'Een nacht om te horzelen.' Meer lezen van Van Geene? Bezoek hier haar website.