Lid sinds

2 weken 2 dagen

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijfopdracht #303 Een andere wereld.

Hij had in de kringloopwinkel een set hele mooie en aparte kwasten op de kop getikt. Een beetje rare kwasten. Hij vond ze bijzonder omdat ze gemaakt leken te zijn van verschillende soorten haren. Maar ze hadden fijn geschilderd en de kwasten leken hem haast te leiden als hij schilderde.

Hij kon zich dan ook helemaal in het doek verliezen. Een was zelf vaak verbaast wat er op het doek stond als hij eindelijk weer met twee voeten op de grond stond in zijn atelier.

Maar daar bleef het niet bij. De schilderijen door hem gemaakt waren ook heel bijzonder. Zo stond op zijn eerste doek dat hij met de rare kwasten geschilderd had een hert toen hij het s’avonds het licht van zijn kleine atelier uitknipte. Maar toen hij de volgende ochtend zijn werk wilde gaan bekijken bleek het hert weg te zijn.

Dat was een eerste gebeurtenis van een hele reeks die hem door de doeken en de kwasten vanuit zijn woonplaats Woudedorp de mogelijkheid gaven een andere wereld te bezoeken.

Door een sluier naar een plek die het Schelpenbos genoemd werd. Zijn bezoeken daar waren bijzonder. Hij leerde er magische wezens kennen en sloot er vriendschappen. Hij ervoer dat telkens als hij in het Schelpenbos was geweest en hij terug in Woudedorp was dat hij zich beter voelde, vitaler was en minder kwaaltjes had.

Hij sloot vriendschap met een reus en een trol. En de doeken die hij thuis in Woudedorp schilderde waren telkens nauw verbonden met het Schelpenbos en zijn bewoners.

Inmiddels was hij er wel aan gewend dat wat hij de ene dag schilderde niet noodzakelijk de volgende dag nog op zijn doeken stond. En dat vond hij allemaal niet erg. Hij vond het allemaal geweldig en prachtig zo!

Lid sinds

1 maand 4 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo Sonja,

inderdaad prachtig!

Kijk nog even leestekens en spellingsfout (nauw ipv nou) en deel je tekst in alinea's in, dat leest fijner.

Lid sinds

5 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Beste Sonja, 

Interessant verhaal, doet een beetje denken aan Narnia.

Sommige zinnen zijn alleen erg lang, en zouden daarnaast beter worden met een andere woordvolgorde. 

Het inbouwen van alinea's is ook zeker aan te raden, want dat leest een stuk prettiger. 

Groetjes Nynke

Lid sinds

1 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Sonja, het idee van verdwalen in een andere wereld door schilderen vind ik mooi gevonden.

Ik sluit me aan bij de vorige commentaren wat betreft de lengte van de zinnen en het verdelen van je tekst in alinea's.

een set hele mooie en aparte eigenlijk best wel rare kwasten  --- een hele ingewikkelde beschrijving van de kwasten.

groetjes, Fief.

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hi Sonja, ik zie dat je nieuw op het forum bent, welkom!

Je hebt een leuke en fantasierijke binnenkomer geschreven! Het is een origineel verhaal, maar zoals Fief, Katja en N.v.B. al hebben gezegd, zitten er soms wat lange zinnen tussen, waardoor de lezer een beetje uit het verhaal raakt. Als je dit oplost, zal het verhaal nóg beter aankomen.

Graag gelezen!