Wekelijkse schrijfopdracht #303 - Een andere wereld

Lid sinds

1 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #303 - Een andere wereld

 

Schrijf jij over de echte wereld of een fantasywereld? In deze schrijfopdracht vervaagt de lijn tussen wat we kennen en wat niet mogelijk is. 

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller en Annemieke Heller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 303e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #303 - Een andere wereld

Door Mike van Holsteijn

Soms zijn verhalen en boeken een weg naar een wereld waarin we onszelf kunnen verliezen. Soms is dit een fantasiewereld, soms is dit de wereld die we kennen, waar we in leven. Het gebeurt maar weinig dat dit beide is, of eerst het een en dan het ander. Dit is de opdracht van deze week:

Schrijf een verhaal van maximaal 300 woorden, waarin we ons eerst bevinden op onze aarde, die langzaam verandert in een fantasiewereld, of een wereld waarin dingen gebeuren die eigenlijk helemaal niet kunnen.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Mike van Holsteijn (1999) schrijft sinds enkele jaren aan één stuk door. Enkele werken zijn in verschillende bundels verschenen, waaronder gedichten en kortverhalen. Hiernaast doet hij actief mee aan zoveel mogelijk wedstrijden en hij heeft dan ook grote schrijfambities voor de toekomst. Momenteel zit hij in het derde jaar van de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar hij heeft gekozen voor het pakket Letterkunde. Eind 2018 verscheen een bundel van zijn hand, Van nog wat en alles, met daarin allerlei verhalen, gedichten en woordgrappen.