Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 302 Als je haar maar goed zit

Ik kijk naar de vrouw die me in de spiegel aanstaart. Ja, een knipbeurt is echt dringend nodig. De afgelopen week ben ik al verschillende mensen tegengekomen die me gewoonweg niet herkenden. Pas toen ik ze aansprak zagen ze dat ik het was. Ik kan het ze ook niet kwalijk nemen. Ze zijn mijn bijna kaalgeschoren hoofd gewend, maar mijn haren zijn in de afgelopen weken zo lang geworden dat ik het op kan steken. Nou ja, bijna dan. Het kost me in ieder geval elke dag minstens een half uur om het enigszins presentabel te krijgen. Nee, ik snak gewoon naar deze knipbeurt.

De eigenaar van kapsalon Moda Capelli staat klaar om aan de slag te gaan. Gianni is de bevestiging van alle vooroordelen van mannelijke kappers. De gebaartjes en maniertjes heeft hij tot een ware kunstvorm verheven. Eigenlijk heet hij gewoon Jan en hij spreekt geen woord Italiaans, maar niemand die erom maalt. Iedere klant wordt behandeld als een VIP en hij is van alles en iedereen op de hoogte. De meest intieme geheimen weet hij boven water te krijgen. Hij zou een aanwinst zijn voor de CIA met zijn manier van ondervragen. En als hij ergens van overtuigd is, moet je van goede huize komen om hem op andere gedachten te brengen.

‘Meid, meid, wat een tijden zijn het toch. En wat heb ik je gemist.’ Dat zal hij ongetwijfeld ook tegen iedere klant vóór mij gezegd hebben. ‘Hoe is het met je? Je moet me alles vertellen, hoor.’
Ik krijg echter geen kans om mijn verhaal te doen. Op zijn gemak begint hij de laatste roddels door te spreken.
‘… nou en toen zei zij …’ Hij ratelt aan één stuk door, terwijl hij druk gebarend zijn verhaal ondersteunt. Ik probeer in de spiegel zijn blik te vangen, maar hij gaat helemaal op in zijn roddels.

‘Gianni,’ onderbreek ik hem voorzichtig, ‘ik heb niet zo heel veel tijd.’
Zijn handen houden stil om vervolgens quasi gegeneerd zijn gezicht te omvatten.
‘Och meid, je hebt gelijk. Ik sta hier mijn tijd te verkletsen. Aan de slag dan maar.’
Hij pakt zijn schaar ter hand, maar halverwege blijft deze boven mijn hoofd zweven. Hij kijkt me indringend aan in de spiegel.
‘Zou je het echt wel doen, lieverd? Je hebt zeldzaam mooie lokken en je ziet er bellissima uit in deze coup. Met een highlightje en subtiel ondersteunend permanentje zou je zo op de cover van Vogue kunnen.’ Hij neemt een uitdagende pose aan, maar ik laat me niet van de wijs brengen.
‘Nee Gianni, ik wil het echt kort hebben,’ begin ik overtuigd, maar ik heb geen schijn van kans tegen zijn vastberadenheid en voor ik het goed en wel in de gaten heb, sta ik buiten, een fors bedrag armer, maar een “ondersteunend permanentje” en een “highlightje” rijker.

 

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo Fief,

... wat leuk gedaan. Ik zag en hoorde alles.

Ook ik kwam anders thuis; de kapster had zich op een vakkundige manier aangepast aan mijn probeersel van de laatste weken. 

 

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Vief, weer een topper. Ik heb genoten van je verhaal en schrijfstijl. 
Wel vind ik dat je ons moet laten zien hoe je er nu uitziet met je ondersteunend permanente en dat highlightje. Ik verheug me erop.

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@ Riny, ik laat het inderdaad ook liever aan de vakman(vrouw) over.

@Chantal, ik hoop dat ik niemand voor het hoofd gestoten heb met mijn beschrijving van Gianni.

@ Dos, zoals je ziet is mijn profielfoto nog onveranderd. Helaas ben ik niet gezegend met mooie lokken. Ik heb wel eens pogingen gedaan om mijn haar te laten groeien, maar ik heb daar geen geduld voor. Fijn dat je weer even langs kwam.

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Fief, wat een prachtig kapperstiep zet je hier neer! Mooi geschreven! En eigenlijk kan ik het hem niet kwalijk nemen dat hij zijn klanten na weken zonder inkomsten ook nog op ludieke wijze een poot uitdraait.  😋
En ook van harte eens met Dos: weer een topper!  

 

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Ton, wat gezellig dat jij ook langskomt. Bedankt voor je compliment. Hoe zeg jij dat altijd: je laat me blozen. :-)
Hoe staat het met jouw verhaal?

Lid sinds

8 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Fief, 

Geweldig beschreven, ik zie het zo gebeuren!

Geen verbeterpunten te vinden. 

 

Lid sinds

1 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

dag Fief

 

Dit leest erg aangenaam en vlot, een verhaal waarbij je als lezer veel te weten komt over het personage, dat je erg fijn weet te beschrijven, prettige dialoog en toch ook een fijn einde.

Knap.

 

Johanna

 

   

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Fief, 

Leuk verhaal! Ik moest erg lachen om "De afgelopen week ben ik al verschillende mensen tegengekomen die me gewoonweg niet herkenden. Pas toen ik ze aansprak zagen ze dat ik het was.". Ik kreeg daar allerlei beelden bij. Het einde was ook leuk. 

Wat ik niet begreep is: als ze "bijna" kaalgeschoren haar had, kon ze niet gewoon zelf de tondeuse gebruiken? Ik ben ook wel benieuwd naar haar beslissing nu. Gaat ze met deze nieuwe coupe het leven in, gaat ze naar een nieuwe kapper, verandert haar persoonlijkheid? Het open einde maakt nieuwsgierig. Dank voor het verhaal.

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Karel, bedankt voor je reactie. Tja, als ze zelf haar hoofd geschoren had, dan had ik nu geen verhaal gehad. Alles voor de opdracht, toch?