Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijfopdracht #299 Aan de strandboulevard

 

Eindzin: Op dit ogenblik waren zij een en Katja was gelukkig

Achter het vissersdorpje lang het uitgestrekte strand waren ze veel kwam met haar vriendinnen. En sinds een tijdje kwam ze iedere zaterdag voor de gezelligheid naar het strand. Als het echtpaar na een dagje rondlopen op het strand en al zittend in een strandtent de zeegolven aanschouwde kon ze zich niet voorstellen. Maar zij hield het iedere keer weer vol om het strandtentje  acht kilometer verderop te bereiken waar ze altijd haar favoriete drankje bestelde en wachtte of haar vriendin ook kwam opdagen. Zij hield al heel lang van surfen en kon er altijd heelveel over vertellen.  Maar meestal moest ze alleen genieten van de badgasten en het uitzicht over de zee. Ze was gewoon een vrijgezelle jongedame die thuis met oordopjes op de bank een boek las. Zonder gestoord te worden van ieder ander mens kon ze dat wel een paar uur volhouden. 

De grote koopwoning bij het stadspark had ze al een tijdje op het oog, maar was niks voor haar. Om daar te gaan wonen met kinderen en een man kon ze zich wel voorstellen. Maar ze was liever alleen en dan was dit grote kelderkamertje met mini-keukentje veel beter. Om in de koopwoning naar binnen te gluren was niet haar ding. Liever besteedde ze haar tijd aan haar het observeren van de wandelaars aan zee, haar grootste hobby. In de zomermaanden liepen er veel strandgangers en winkelend publiek over de strandboulevard. En dan kwam ze 's avonds weer tevreden thuis waarbij ze je de mooiste voorbijgangers zou kunnen beschrijven. 

De frietbaas zelf was een man van weinig woorden, wat Katja niet erg vond. Als zijn smeuïge frietjes maar gegeten konden worden die ook voortreffelijk roken. Met het uitzicht op de egaalblauwe zee kon ze bijna de hele middag volhouden langs de strandboulevard. In het vroege voorjaar en zomer was het dan altijd gezellig druk met badgasten die niet in haar maar het naar beste strandplekje op zoek waren. In dit vissersdorpje zou ze best oud willen worden, het liefst met haar beste vriendinnen.

 

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

SchrijvenNico,

In de eerste alinea zijn wat zinnen die niet helemaal lopend. Heb je ze soms bij het herschrijven over het hoofd gezien? De sfeer zit er al goed in maar zou nog meer spreken met iets meer beeld van de omgeving, maar dat is mijn smaak. Aan het einde zie ik bijvoorbeeld de egaalblauwe zee beter dan aan het begin. Haar beleving is wel leidend. Wat ontbreekt is een conflict, dat zou een heel klein conflict kunnen zijn.

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dat is zeker ook de bedoeling, dat het jouw keuze is. Ik geef slechts iets aan van mijn beleving en jij bepaalt hoe jij het wilt. Er zijn zoveel mogelijkheden.