Lid sinds

6 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #298 - De ober

 

Denk je wel eens na over de eindbestemming van een bijpersonage als je over hem of haar leest? Een mevrouw die de hoofdpersoon passeert op straat: wie is ze? Daarover schrijf je deze week in de opdracht #298!

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller en Annemieke Heller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 298e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #298 - De ober

Door Mike van Holsteijn

Je kunt veel verschillende kanten op met verhalen. Daarnaast heeft elke verhaalwereld talloze draadjes die lang niet allemaal onderzocht worden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de ober die alleen maar het gerecht van het hoofdpersonage kwam brengen? Hij had een litteken op zijn wang... Daar wil ik meer over weten! Een verhaalwereld is oneindig in de fantasie.

De opdracht: denk aan een boek dat je pas hebt gelezen (fantasy, thriller, roman, wat dan ook) en denk aan een moment en een personage waar je graag meer over had willen weten. Schrijf in 300 woorden verder over dit personage, vanaf het moment dat hij in het échte verhaal van het doek verdwijnt.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Mike van Holsteijn (1999) schrijft sinds enkele jaren aan één stuk door. Enkele werken zijn in verschillende bundels verschenen, waaronder gedichten en kortverhalen. Hiernaast doet hij actief mee aan zoveel mogelijk wedstrijden en hij heeft dan ook grote schrijfambities voor de toekomst. Momenteel zit hij in het derde jaar van de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar hij heeft gekozen voor het pakket Letterkunde. Eind 2018 verscheen een bundel van zijn hand, Van nog wat en alles, met daarin allerlei verhalen, gedichten en woordgrappen.