Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht #297 Vrijheid

5 mei 2020 - 15:09

 

Vrijheid

 

Vandaag is het bevrijdingsdag en vieren we de vrijheid. Maar wat is vrijheid eigenlijk? Kunnen doen en zeggen wat je wilt? Weten we nog wel wat dat is in deze wereld, waarin we bestookt en gemanipuleerd worden door commerciele reclame en fake news? Moeten we niet eerst leren en ontdekken wat vrijheid is, voordat we vrijheid kunen vieren? En hoe doen we dat?

Allemaal vragen, die boven komen drijven als ik denk aan vrijheid. Wij leren door als kind in een veilige omgeving te spelen. Zo kunnen wij het leven en onze eigen mogelijkheden ontdekken. We kunnen al spelende onze plaats in de maatschappij en op deze wereld leren ontdekken. We doen dit samen met vrienden, vriendinnen en families, die een wereldwijd web vormen van liefde en vriendschap. Deze liefde en vriendschap maakt dat wij ons verantwoordelijk voelen voor elkaar. Daarmee hebben wij de vrijheid om beslissingen te nemen, die niet alleen ons eigen welzijn, gezondheid en welvaart bescherming en verbetering bieden, maar die in dienst staan van onze gemeenschap van vrienden en families, of zelfs de gehele mensheid.

Het is uiteraard fijn om samen vrijheid te kunnen vieren. Maar wij zijn nu ook in staat om in alle vrijheid te beslissen om de bevrijding apart te vieren ter bescherming van de gezondheid van onze vrienden, familie en gemeenschap. Die beslissing nemen we allemaal binnen in ons zelf. Per slot van rekening zit de vrijheid binnen in ons. Dat verbindt ons. Vrijheid kunnen we overal vieren, met of zonder gezelschap. Want vrijheid zit van binnen, vrijheid voel je.  

 

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 mei 2020 - 18:11

Hallo,

Zit vrijheid enkel vanbinnen? Of wil je ook kunnen handelen? Juist bij mensen kunnen zijn en vrij bewegen? Ik vind het een moeilijk thema. 
 

Groet,

Johanna

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
7 mei 2020 - 17:31

Hoi Johanna,

Het is ook een moeilijk thema. Dat kan uiteraard wel van buitenaf beinvloed worden, maar dan zie je al snel , dat wat de een belemmerend vindt, voor de ander geen beperking is. Vrijheid is een gevoel. Het heeft te maken met je veilig voelen, zodat je keuzemogelijkheden hebt..

Jeroen