Lid sinds

4 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid

Gluren bij de buren Opdracht #296

 

GLUREN BIJ DE BUREN

Onze buren waren verhuisd, het huis stond leeg. Dan staat er op een dag een donkerblauwe stationcar op de oprit, een Opel met een niet al te nieuw nummerbord, de gordijnen waren gesloten. Nieuwe buren? Het huis zag er onbewoond. Ik stelde me daarbinnen een kluizenaar voor met een lange grijze baard, zittend aan een tafeltje, een brandende kaars, een aantal flesjes en potjes voor zijn neus en iets dat op een mengbeker lijkt. Na een paar dagen was de auto weg, maar diezelfde dag ook weer terug. Vanuit ons slaapkamerraam zagen we de chauffeur uit de auto stappen. “Als dat een kluizenaar is eet ik mijn hoed op”, hoorde ik mijn partner zeggen. “Ik dacht dat kluizenaars zelfvoorzienend waren, deze loopt nu met een Aldi-tasje naar binnen. Hij ziet er niet gelukkig uit, is vast door zijn vrouw buiten de deur gezet.”, voegde hij eraan toe. Ik brand van nieuwsgierigheid om te weten wie deze lange frans is en bel aan… Er wordt niet opengedaan. Vreemd. Er moet nu toch iemand thuis zijn. We bedachten de meest bizarre verhalen over deze mysterieuze man. Komt hij uit het gevang, wordt hij gezocht? Wat voert hij in zijn schild? Een aanslag? Een kinderlokker? Op een ochtend was hij gras aan het maaien, met een kantjestrimmer. Aha, erop af. Nee een grasmaaier hoefde hij niet te lenen, liet hij weten. Ongevraagd vertelde hij dat zijn vrouw en twee dochters op een verblijfsvergunning wachten. Als dat rond is komen ze hier naartoe. Hij had in de buurt werk gevonden. Zijn verhaal werd onsamenhangender naarmate wij meer vroegen. Iemand die ongevraagd van alles vertelt en de deur niet opendoet als je aanbelt is op zijn minst vreemd te noemen of verdacht? Bij westenwind dachten we soms een bekend geurtje te ruiken, te herkennen aan de sigaretten van onze achter buurjongen. Toen, op een nacht, werden wij wakker van gebonk op een deur. Deze keer was het niet de chauffeur van de Schipholtaxi, die zich wel vaker vergist, maar zagen we een tuin vol schijnwerpers en een helikopter boven ons hoofd. Onze kluizenaar werd van zijn bed gelicht en meegenomen.

Wij zaten eerste rang.

 

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

dag Jfm

Wat een verhaal.

Er zit heel wat in maar ik denk dat je nog eens rustig moet nalezen en enkele foutjes eruit halen. De eerste paragraaf is verwarrend: Dan staat er op een dag een donkerblauwe stationcar op de oprit, een Opel met een niet al te nieuw nummerbord, de gordijnen waren gesloten. Nieuwe buren? Het huis zag er onbewoond. 

De wending vind ik ook wat raar. Iemand die weinig contact maakt met de buren en die dan van het bed wordt gelicht... lijkt me wat raar, dus ik denk dat je hier en daar nog wat kan verfijnen.