Lid sinds

6 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Bij mijn overburen

 

Ik woon in Hove, een gezellige, groene plek, eerder een dorp dan een gemeente. Een fijne plaats om te wonen, maar waar je niet meteen iets wonderbaarlijks verwacht.

De hoofdstraat moet het sinds enkele maanden met wat minder auto’s doen dan gewoonlijk. De stroom wandelaars en fietsers daarentegen zwelt elke dag aan. Vooral in onze straat. De Veldkantvoetweg. De naam spreekt voor zich. Een wandelweg bij uitstek. Niet enkel de natuur die zo mooi ontluikt, zorgt voor de aantrekkingskracht van onze straat. Het meest bijzondere bevindt zich bij mijn overburen.

Daar woont namelijk een beroemdheid. Nee, hij komt niet op tv of op de radio. Ook in de boekjes zal je nooit iets over hem lezen. Maar hier in de buurt is het een echte BH, een Bekende Hovenaar.

Elke dag brengen er tientallen mensen hem een bezoekje. Vooral kinderen vinden hem geweldig. En voor ieder van hen heeft hij tijd en aandacht. Zelfs in deze coronatijden. Misschien zelfs nog meer dan vroeger, nu iedereen elke dag een gezondheidswandeling maakt.

Steeds zit hij geduldig te wachten tot de volgende fan zich aandient. Een groot redenaar is hij niet, maar hij kan goed luisteren en vindt iedereen even interessant. Alleen voor honden heeft hij het echt niet. Wanneer die opduiken, zorgt hij voor een heel grote ‘social distance’.

De contacten met zijn fans gebeuren trouwens ook steeds op een veilige afstand, met een haag tussen, waar men gelukkig goed kan doorkijken.

Ik heb het voorrecht dat ik hem vaak kan bewonderen vanuit mijn eigen huis. Op de eerste verdieping kan ik door het grote raam hem goed observeren wanneer ik maar wil. Klinkt een beetje ‘stalkerig’, ik weet het. Maar ik ben er zeker van dat hij hier echt niet mee in zit.

Hij is best knap: prachtige ogen die zijn lieve aard weerspiegelen, een heleboel witte haren en een kort staartje. Zijn grote zwarte oren vind ik nog het mooist. Ik kan me voorstellen dat je nu toch even bedenkelijk je wenkbrauwen fronst. Wie moet je je daar nu bij voorstellen?

Ik moet bekennen dat hij niet enkel een BH is, een bekende Hovenaar, maar ook een BK, een Bekend Konijn.

Een kanjer van een konijn. Maar wat een schat! Elke dag opnieuw zie ik hoe dit prachtige dier heel wat kinderharten vervult met blijdschap. Voor velen is hij  het hoogtepunt van hun wandeling met mama of papa. Ik kan me voorstellen dat er hier heel wat kinderen in de buurt niet inzitten met de dagelijkse coronawandelingen, zolang ze maar hun held kunnen bezoeken.

Ik weet het, hij komt niet op tv of op de radio en staat niet in de boekjes, maar hij heeft een plekje veroverd in de harten van de Hovense kinderen en dat is nog veel meer waard.

 

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Els, van harte welkom op dit forum! Je laat meteen een heel plezierig visitekaartje achter, ik heb genoten van je verhaal. Je bouwt heel mooi de spanning op, de lezer zit maar te wachten op de ware identiteit van de BH. En het is ook een heel lief verhaaltje dat ontroert. 

Met vriendelijke groet,
Ton Badhemd 

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Elsje, ik heb genoten van je verhaal. Je neemt me mee in je dorp en je verhaal over de BH. Nog steeds zie ik een persoon voor me en dan ga je subtiel over de ware gedaante van je hp. Mooie slotzin. Om jaloers op te worden.
Ik hoop op meer van zulke verhalen.

 

Lid sinds

1 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

dag Elsje

Dat is een lief verhaal en mooi gevonden.

Ik heb twee kleine opmerkingen: probeer de zinnen die beginnen met 'maar' eens anders te formuleren zodat de 'maar' verdwijnt.

En dan deze zin: het leesteken (de komma) is naar mijn mening niet nodig: Niet enkel de natuur die zo mooi ontluikt, zorgt voor de aantrekkingskracht van onze straat. (de komma enkel laten staan als je de zin een vervolg geeft)

   

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag Elsje,

Mooi verhaal. Ik heb er van genoten.Eerst natuurlijk vroeg ik me af over welk soort beroemdheid het ging. Tot bij het 'staartje' dacht ik echt dat het om een mens ging. Knap gedaan. Ik kijk uit naar je volgende verhaaltjes.

Succes

Wilfried