Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#294 Vandaag heb ik de wereld gered

 

Vandaag heb ik de wereld gered: ik ben nu een superheld.

Vanochtend lag ik heel lang wakker, maar mama kwam mij niet halen. Ik wachtte en ik wachtte. Beneden hoorde ik gerommel en gegrom. Het gerommel kwam denk ik van de stoelen die door de kamer schoven en het gegrom kwam van papa. Het duurde heel lang, ik moest plassen. Papa's gegrom wisselde soms met het gekrijs van mama - eerst dacht ik dat ze lachte, maar toen papa's gegrom steeds harder klonk als ze dat deed, dacht ik dat ze krijste.

Ik moest plassen. Ik dacht aan Oortje het konijn, mijn lievelingsknuffel dat in de hoek van de bank op mij zat te wachten. Zou hij ook verdrietig zijn?

Toen kon ik het niet meer ophouden: mijn onderbroekje werd nat en warm water stroomde langs mijn binnenbenen. Ook mijn bed werd warm. Ik ging op de rand van mijn bed zitten, zodat ik niet nog natter werd. Toen stapte ik uit bed. Ik opende op mijn tenen staand de slaapkamerdeur en liep de trap af. Het gegrom en gekrijs klonk steeds harder. Ik opende de woonkamerdeur en daar stonden papa en mama, tegenover elkaar. Oortje had zijn oren voor zijn ogen laten vallen. Papa en mama keken heel bozig naar mij alsof alles mijn schuld was. Ik zei: 'Ik heb in mijn onderbroek geplast' en begon toen heel hard te huilen.

'Ach schatje,' zei mama en toen ging ze me helpen. Papa wilde ook helpen, maar dat mocht niet van mama. 

Toen ik na een warm bad achter mama aanlopend de woonkamer in kwam, had papa ontbijt gemaakt en kroelde hij in mijn haar. Mama gaf hij een kus. Toen was alles weer normaal.

Vandaag heb ik de wereld gered: ik ben nu een superheld.

 

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Martijn, ik heb een vermoeden wat zich daar beneden heeft afgespeeld en zoals ik het lees zijn daarbij geen gewonden gevallen:).

Een paar dingetjes die mij opvielen:

'Zijbenen' klinkt gek. Ik zou daar gewoon 'benen' van maken. En van 'krijsen' zou ik persoonlijk schreeuwen of gillen maken. Dat past voor mijn gevoel beter in de scène.

Eindzin is top!

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door edwinchantalen…

Hallo Edwin en/of Chantal en/of Quinten,

Dank voor de feedback.

Wow, ik heb het stuk met een andere intentie geschreven, maar nu ik het door jouw bril lees zie ik dat je de gebeurtenissen ook heel anders uit kan leggen... haha.

Wat 'zijbenen' betreft: ik bedoel daar eigenlijk 'dijen', maar dat vind ik geen woord voor een klein meisje. Misschien maak ik er wel 'binnenbenen' van: dat is accurater dan zijbenen, denk ik achteraf.

Wat 'krijsen' betreft: dat ligt geheel aan hoe je het verhaal opvat of het woord past:)

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Wow, mooi, spannend en droevig tegelijk. Ik zie het ook vanuit haar perspectief. Qua feedback: voor mij was "gebrom" wat vreemd, dan zie/hoor ik iemand mmmmmm doen, maar dat kan aan mij liggen. Verder ben ik wel benieuwd hoe dit verhaal in actieve vorm / tegenwoordige tijd zou zijn. Beginnend met: "Ik lig al heel lang wakker. Mama komt mij niet halen." Aangezien het verhaal eigenlijk direct één actiescene is, maakt dat het misschien wel nog spannender.

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

 

Hoi Martijn, leuk om te lezen. Ik denk dat brommen veel het oosten van het land wordt gebruikt. Ik ken het vooral als iemand boos op je wordt en je een standje krijgt. Ik vond het wel moeilijk om te beoordelen of het nou gewoon ruzie was of mishandeling. Je krijst denk ik niet snel in een heftige discussie of woordenwisseling.

Wel fijn om te horen dat het allemaal goed afloopt.

 

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Karel123

Dank voor de feedback, Karel.

Ik zoek naar een geloofwaardige beschrijving (voor een klein meisje) van het gedempte schreeuwen dat je hoort als het zich een verdieping lager afspeelt; brommen kwam dacht ik nog het dichtst in de buurt, maar is idd niet ideaal.

Het veranderen van tijd is zeker het proberen waard!