Lid sinds

2 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

# 292 Over de grens

 

Paddington maakt zijn koffertje open en haalt er een sandwich uit. Hij neemt een grote hap, doet zijn ogen dicht en geniet. Wat is dit heerlijk! De jam druipt van alle kanten langs zijn mond en er valt een grote klodder op zijn jas.
Met smaak peuzelt hij deze traktatie op. Dan pakt hij een servetje uit zijn koffer en maakt zijn mond schoon. Voorzichtig haalt hij met een vinger de klodder van zijn jas en stopt die in zijn mond. Mmmmmm.

Een paar weken geleden is hij in dit nieuwe land terechtgekomen. Een oudere man heeft hem op een bankje zien zitten op een metrostation in Londen. Ze raakten aan de praat en toen hij vertelde dat hij zo graag nog eens naar Nederland wilde, nam de man hem mee.

Hij had al veel van Nederland gehoord. Over Amsterdam: de grachten, die bladeren die ze dan oproken en over vrouwen die achter het raam zitten de hele dag. Dat laatste had hij vreemd gevonden en de oude man had daar een beetje geheimzinnig over gedaan. Iets met een rood licht en veel bezoek. Het was een warrig verhaal en hij had er niet veel van begrepen, maar dat achter het raam zitten had hem wel gefascineerd. Hij had de oude man gevraagd of hij ook achter het raam mocht zitten om het eens mee te maken, maar daar was hij niet op ingegaan.

Een paar dagen geleden vroeg de oude man ineens: ‘Wil je nog steeds achter het raam zitten?’ Ja, dat wilde hij wel. De man vertelde iets over een wandeling en dat kinderen hem dan konden bewonderen. Nou, dat wilde hij wel eens meemaken en nu zit hij hier heerlijk in het zonnetje en zwaait naar iedereen die langskomt. Als ze een foto willen maken dan trekt hij zijn jasje nog eens recht en gaat er goed voor staan. Hij ziet veel lachende gezichten. Als beloning neemt hij even zijn hoed voor hen af.

Bij het huis tegenover hem staat al dagen een beer shocking klem tussen een aantal boeken. Hij heeft al een paar keer geprobeerd contact te maken, maar zijn overbuurman - of moet hij zeggen overbeerman - is steeds verdiept in een ander boek. Paddington probeert te lezen wat er op de boeken staat, maar hij herkent maar één woord: Dummies.

 

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Fief, je maakt het beregezellig in dat straatje! 🐻
Bijzonder originele insteek, met dat internationale element en die Amsterdamse toestanden. Ook mooi ingeleefd in hoe zo'n beertje de wereld om hem heen beschouwt, en ik zie hem zo voor mij zitten zitten met zijn boterham met jam.
Ik checkte net even bij Poeh-beer, maar 'Terugzwaaien naar overberen voor dummies' ligt onder op zijn stapel. Dus het gaat goedkomen met die twee, kwestie van tijd.

Mvg Ton Badhemd

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Haha, ik vind het dubbelzinnige: 'achter de ramen zitten' erg grappig! Ook zo'n woordspeling als overbeerman is leuk. Hiermee maak je het kinderlijke van de opdracht ook leuk voor volwassenen om te lezen.

 

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoy Fief,

Heel leuk verhaal. Knap dat je de beer Paddington noemt. Ook knap vind ik de associatie met de ramen in Amsterdam. Hebben mijn voorgangers ook al aangegeven. En om ook in herhaling te vallen, overbeerman. Goed gevonden.

IK heb ervan genoten

Lid sinds

2 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Dank je wel Wilfried, maar ik mag niet met andermans veren pronken. Overbeerman heb ik van Ton Badhemd geleend. Dus, met dank aan Ton.

Lid sinds

1 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Heel leuk dat je Paddington voor deze opdracht hebt gekozen. En zo lekker internationaal. En ook ik heb genoten van het dubbelzinnige over de ramen. Mooi verhaal.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Haha, heel komisch Fief, dat de beer contact wil maken met zijn overbuurbeer. Leuk dat je daarmee tegelijkertijd een link maakt met een collega-schrijver uit deze groep. 

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Erg leuk verhaal. Grappig en orgineel.

In de derde alinea viel me alleen op dat je twee keer kort na elkaar ''er niet op ingegaan" schrijft.  Verder las het als een trein!