Lid sinds

3 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 291 T. rex

Bibi zit tussen haar speelgoed op de grond. Haar poppen heeft ze twee aan twee bij elkaar gezet. Tussen haar poppen staat de T. rex. Hij zorgt dat de poppen afstand houden.
Haar moeder heeft gezegd dat hij heel gevaarlijk is. Zelf vindt ze dat hij er heel lief uitziet.
Ze kijkt naar haar speelgoed, staat op en loopt naar de badkamer. Ze klimt op het krukje en pakt de kam van de wastafel.

Ze loopt naar haar mooiste pop. Voorzichtig haalt ze de kam door de haren van de donkerharige pop. De haren gaan glinsteren en de pop wordt nog mooier. Daarna kamt ze de tweede pop. Zo gaat ze alle poppen af.  Daarna kamt ze haar eigen haren. Haar blonde lokken vallen over haar schouder. Nu ze alles zo mooi aan het maken is, pakt ze ook de T. rex op. De kam beweegt stug over de kop.
‘Je zult wel jeuk hebben. Je huid is zo taai.’
Steeds blijft de kam hangen, waardoor het even duurt voordat ze de grote kop gehad heeft. Daarna gaat ze verder met zijn rug en de staart.
‘Nu ben je mooi.’ Ze zet de T. rex weer tussen de poppen in.
‘Ik hoop dat de poppen niet meer zo schrikken van je uiterlijk als je zorgt dat ze afstand houden.’

De T. rex laat de strelingen van de kam toe. Hij voelt ze door zijn dikke huid bijna niet, het jeukt alleen. Hij durft niks tegen Bibi te zeggen. Ze zit op de grond en geniet zichtbaar.
Als ze hem weer tussen de poppen zet, lichten zijn ogen op. Hij is zo verliefd op die grote blonde. Nu ziet hij er ook nog op zijn best uit.

 

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Ilse, wat een schattige interactie tussen Bibi en de T.rex. Over dat laatste: is het T.rex of T-Rex? Ik kan er op internet geen eenduidig antwoord op krijgen. 
In ieder geval vind ik het een leuk verhaal. Met plezier gelezen.

‘Nu ben je mooi.’ Ze zet de T. rex weer tussen de poppen in.
‘Ik hoop dat de poppen niet meer zo schrikken als je zorgt dat ze afstand houden. Je bent nu zo mooi.’  ---- je gebruikt hier twee keer het zinnetje "je bent nu mooi". Ik zou of de eerste of het tweede zinnetje veranderen.

 

Lid sinds

3 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dank je Fief. Ik heb het iets aangepast.

ik kreeg ook niet duidelijk of het T. rex of T-rex is. Veel Nl’talige sites gebruiken T. Rex. Ik ben hier maar vanuit gegaan. T. Is een afkorting, dus ook wel logisch.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

De kinderlijke toon past goed bij dit verhaal, dat mooi tactiel is geschreven. Dat fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen past bij de beleving van het kind.