Lid sinds

7 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #291 Aanraken

 

Waar denk je aan bij het woord ‘aanraken’? Meestal denk je dan aan liefkozende manieren van aanraken zoals knuffelen, een hand of kus geven, een schouderklopje of high five. Toch hoeft aanraken niet altijd liefdevol te zijn. Iemand slaan, aanstoten, duwen, schoppen, knijpen of aan het haar trekken zijn ook manieren van aanraken. Heb je daar weleens aan gedacht? Hoe uitdagend het leven op dit moment moet zijn voor de mensen die dit graag doen? Nee, dat dacht ik al. Dat doet namelijk niemand. Niemand denkt eens aan deze mensen in tijden van nood. Hoe zij zich nu moeten voelen.           

Door de uitbraak van het Corona virus werken of studeren velen verplicht thuis. Hierdoor zijn ze tegelijkertijd thuis met hun huisgenoten. Dat kan allemaal heel leuk en gezellig zijn natuurlijk. Voor even dan. Op een gegeven moment begin je je toch wel een beetje te ergeren aan de gewoontes en het gedrag van de mensen om je heen. Voor je het weet halen ze het bloed onder je nagels vandaan. 1,5 meter afstand houden en elkaar nog steeds kunnen horen. Gevoelens van ergernis en woede die opgekropt en niet geuit worden. Dit is niet erg goed voor de gezondheid. Juist nu in deze tijd waarin onze gezondheid zo belangrijk is.                

 Misschien is dit de tijd om nu eindelijk eens die cursus ‘Omgaan met agressie en woedebeheersing’ te volgen. Online natuurlijk, aangezien de reguliere cursussen nu allemaal niet doorgaan. Ja, zo’n onlinecursus zorgt even voor wat afleiding. Wanneer we elkaar dan weer mogen aanraken, hoeft het al niet meer. Dit is ook het goede moment om afstand te houden van de mensen die je toch al wilde vermijden en om elkaar even niet aan te hoeven raken. Deze maatregelen zijn zo slecht nog niet.

 

 

 

 

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Shilan, interessante kijk op het gebeuren. Laten we hopen dat het niet zo ver komt en dat we voldoende afstand kunnen houden zonder irritaties.

Lid sinds

7 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Fief

Hoi Fief,

Bedankt voor de reactie. Laten we hopen van niet. Dit is trouwens niet mijn eigen mening, maar puur wat er in mij opkwam tijdens het brainstormen en schrijven van mijn korte verhaal over 'andere vormen van aanraken.' Het is ook meer sarcastisch bedoeld.

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Shilan, welkom op dit forum.
Je stukje heb ik met interesse gelezen. Er zit zeker wat in om zo'n cursus te gaan volgen, al vraag ik me af of je die wel goed alleen online zou kunnen volgen.
De keerzijde is ook dat je na een ruzie ook niet goed kunt bijleggen met een paar stevige knuffels ... ;-)
Kijk nog eens naar de 2e zin van de 2e alinea; 2x 'zijn'. 

Mvg Ton Badhemd 

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Shilan,

Je hebt een mooi tijdsdocument geschreven. Ook de voordelen en nadelen van quarantaine goed beschreven.

Met heel veel plezier gelezen.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Shilan, lekker opstandige toon in je verhaal. Ik daag je uit om het nog wat persoonlijker te schrijven. Nu ben je nog aan de sterk logische kant. Bij een intern monoloog mag je rare gedachten gewoon tussendoor opschrijven.