Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht #290 - Corona

Lieve meneer, 

Op het bankje in onze voortuin zittend, hoor ik alleen maar het geritsel van dorre blaadjes aan onze beukenhaagjes. Ze vormen een lage afscheiding naar de buren. Ik hef mijn hoofd naar de zon, absorbeer de warmte met mijn zwarte jurkje en sluit verder alles buiten. 

U hebt ook een 'buiten', heb ik gezien, net als alle appartementen op uw verdieping. Een balkon, waar uw tuinstoel precies op past en waar bloemetjes in een bak een vrolijke aanblik geven. Ik zwaaide pas nog naar u. 

In alle huisjes in uw rijtje wonen mensen. Ze kijken tv. Maar u zit vast op het balkon deze brief te lezen en u ziet mij voor u, in dat jurkje, met de wind door mijn pas geknipte krullen. Het is of we samen buiten zijn en praten. 

Ik vertel u over mijn twee meiden, die vanmorgen in de tent speelden, gierend van het lachen. Ik vertel u over de oudste, die niet stil kon blijven staan en riep: 'Ik word zo blij hiervan.' 

U vertelt wat u op straat zag gebeuren en dat het zo heerlijk is om de zon te voelen. We zitten een tijdje in stilte bij elkaar, omdat stilte ook goed is. 

En als ik nog eens langs fiets, dan zwaait u naar mij. Ik zwaai terug en als de meiden erbij zijn, wijs ik naar u. We zwaaien elke keer weer. Ook als het regent. Ziet u ons? 

Lieve groetjes van ons allemaal, 

Elza

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Elza, wat warm en vertederend is dit! Ik word er een beetje stil van. Zo zie je maar, dat dat corona-gedoe de mensen toch wat dichter bij elkaar brengt. En de ontvanger zal denk ik ook superblij zijn met deze brief van een onbekende, ik schat zomaar in dat er uiteindelijk nog wel wat bezoekjes zullen volgen. Hartverwarmend!
Mvg Ton Badhemd

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo Elza,

... mijn dag is nog maar net begonnen; een dag niet net als alle anderen. Een nieuwe anders - dan - andere dag waar ook heel veel medemensen aan zullen moeten wennen.

Ik dacht meteen, Elza maakt een praatje met meneer Corona; meneer Virus Corona. In de hoop om 'goede buren' te worden. Ik wens je een zonnige dag met je meiden.

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Elza, van een afstandje contact houden, dat is het enige dat we kunnen doen. Mijn overbuurman roept ook af en toe iets vanaf de overkant. De straat als veilige barrière. Het zijn vreemde tijden. Hopelijk duurt het niet te lang.
Je hebt een mooi stukje geschreven. Graag gelezen. 

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Vraagje: ik hoor heel graag ook feedback op het schrijven zelf ook. Dat is toch ook nog het doel van de schrijfopdrachten, of niet persé? Ik heb een tijd niet actief geschreven op deze site, dus ik weet het niet? 

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Elza, als er echt dingen zijn in de tekst waarover we zouden struikelen dan krijg je het echt te horen. Dit is gewoon een lieve brief die je hebt geschreven.

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Elza,

Een mooie brief.

Je hebt het over de appartementen op zijn verdieping en daarna over de huisjes in uw rijtje. Voor mij werkt het verwarrend, omdat hij dan weer op de begane grond lijkt te wonen.

Je gebruikt regelmatig verkleinwoorden. Kijk of je deze nodig hebt. De tekst wordt vaak sterker zonder.

 

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag Elza

 

Mooi en vlot, en inderdaad de verkleinwoorden: wees daar altijd spaarzaam mee. Soms denken mensen dat ze hun tekst er zachter en aangenamer door maken, maar in feite is een overdadig gebruik ervan meestal eerder storend.