Lid sinds

7 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #289

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #289.

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, en Johanna Müller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 289e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #289 - Inleven

Door Mike van Holsteijn

Een van de taken van een schrijver is het kunnen inleven in de personages. Hoe praten ze, wat eten ze, wat zijn hun meningen (zowel op politiek gebied, als op het gebied van wat er wel en niet op een pizza mag) en nog veel meer. Deze opdracht is dan ook een oefening om je in te leven in een personage.
De opdracht: leef je in in een (het liefst apart en interessant) personage en beschrijf vanuit hem of haar en dag uit het leven in zijn of haar dagboek. Probeer hiervoor ongeveer 300 woorden te gebruiken.

 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Mike van Holsteijn (1999) schrijft sinds enkele jaren aan één stuk door. Enkele werken zijn in verschillende bundels verschenen, waaronder gedichten en kortverhalen. Hiernaast doet hij actief mee aan zoveel mogelijk wedstrijden en hij heeft dan ook grote schrijfambities voor de toekomst. Momenteel zit hij in het derde jaar van de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar hij heeft gekozen voor het pakket Letterkunde. Eind 2018 verscheen een bundel van zijn hand, Van nog wat en alles, met daarin allerlei verhalen, gedichten en woordgrappen.