Lid sinds

7 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #288

 

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #288.

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, en Johanna Müller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 288e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #288 - Onderwijs

Door Mabel Verstappen

Naast het feit dat ik graag schrijf werk ik overdag in het onderwijs. Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken en verbaas me elke keer weer over de vragen die ze kunnen stellen. Schrijf een verhaal van maximaal 500 woorden vanuit een hoofdpersoon die in het onderwijs werkt. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Mabel Verstappen schrijft met name fictie en heeft een blog over haar maagverkleining. Ze heeft diverse schrijfcursussen gevolgd en blijft zichzelf hier met plezier in ontwikkelen. Momenteel werkt ze in het onderwijs als technisch onderwijsassistent. Haar website is kiwiofbanaan.wordpress.com

 

Lid sinds

6 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Waar vind ik de inzendingen van anderen over deze opdracht? Ik kom alleen op een site met alle opdrachten door elkaar waarvan de bovenste vijf variëren van een paar maanden tot een paar jaar geleden.

Hartelijke groet Marijke 

Lid sinds

5 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

 

18 nov 2019

De Inval-juf.

Het kan mijn hart echt breken wanneer een kind tegen mij zegt:

'Ja maar juf, je kent me toch?'

Ja moppie, ik weet het. Ik KEN je ook. Ik weet dat je soms moeite hebt met luisteren wanneer je geconcentreerd aan het werk bent. Ik weet dat je niet goed kan koprollen, maar je leert het nog wel. Ik weet dat jij best wel een slimmerdje bent en ik de dingen maar een keer aan jou uit hoef te leggen. Ik weet ook dat je net niet lang genoeg bent om een hoepel uit het speellokaal te halen, daarom vraag ik het je ook nooit. Ik weet dat je goed kan samenwerken en op sommige momenten liever alleen. Ik weet dat je moeilijk om hulp vraagt, dus vraag ik soms even extra aan jouw of je hulp nodig hebt. Ik weet dat je soms gefrustreerd raakt wanneer een ander met jouw maatje in de rij gaat staan, wantja zoals jij gelijk hebt, 'er zijn niet voor niks maatjes'.

Ik weet ook voor een feit dat ik goed ben met gezichten en dat wanneer jij een tiener bent en doet alsof jij mij niet meer kent, wanneer ik je tegen kom in de stad, ik nog steeds alle bovenstaande dingen van je weet en stiekem hoop dat je in de eerste klas, tegen jou eigen verwachtingen in, toch eindelijk de d's en t's aan het einde van een woord hebt leren onderscheiden.

Het brak me hart echt toen ik even niet meer op je naam kon komen en je tegen mij zei;

'Ja maar juf, je kent me toch?'.

Ik ken je ook, maar ik noem je voor nu maar even 'moppie', want zo ken ik er nog 360.