Lid sinds

6 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #287

 

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #287.

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, en Johanna Müller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 287e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #287 - Verloren

Door Ingeborg van Buiten

We lezen regelmatig dat de jeugd van tegenwoordig veel te weinig boeken leest. Persoonlijk herken ik dat in mijn kinderen, die denken dat het lezen van hun tijdlijn op social media, of hun chatberichten op WhatsApp hetzelfde is als een boek lezen. Zowel ouders als leerkrachten zoeken naar nieuwe manieren om kinderen aan het lezen te krijgen.

De opdracht: Schrijf een verhaal waarin je liefde voor boeken en proza tot leven komt. Dit mag autobiografisch zijn, maar ook fictie. Zit de liefde in het geschreven woord? Of betekenen boeken zoveel meer? Je kan ook een conflict in je verhaal verwerken? Bijvoorbeeld, wat de gevolgen kunnen zijn als niemand meer boeken leest? 

Schrijf het bij voorkeur in een stijl waarin je ook een kind of tiener enthousiast kan maken om te gaan lezen. Gebruik maximaal 400 woorden. Heel veel succes!
 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Ingeborg van Buiten (1972) werkte zo’n vijftien jaar als marketingmanager in het bedrijfsleven. In die periode deed ze veel ervaring op als eindredacteur van zakelijke uitgaven. In 2018 richtte ze YGG Marketing op en sindsdien werkt ze zelfstandig als marketingadviseur en redacteur. Vanuit haar passie voor boeken werkte ze in de afgelopen twee jaar aan het boek ‘Buitengewoon’, een ambachtelijke uitgave over natuur en minimalisme. Het boek verschijnt in de eerste helft van 2020. Je leest meer over Ingeborg op LinkedIn.