Lid sinds

8 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Administratie
  • Stagiair
  • Redacteur
  • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #282

 

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #282 - Dichtvorm.

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, en Johanna Müller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 282e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

 

Opdracht #282 - Dichtvorm

Door Ingeborg van Buiten

 

‘Poëzie heeft geen normen. Poëzie danst op de maat van het ogenblik.’ 
Hugo Claus

Dit kan sommige schrijvers uit hun comfortzone halen. Maar veel schrijvers beleven er juist plezier aan om te experimenteren met vorm en stijl. En het kan inzicht geven in welke stijl bij je past en welke niet. 

Schrijf een verhaal in dichtvorm, niet noodzakelijk op rijm, van maximaal 300 woorden. Experimenteer naar hartenlust met de vorm. Korte zinnen, lange zinnen, onverwachte afbrekingen, vreemde woorden, alliteraties, alles mag. 

Houd wel oog voor het ritme in je verhaal. In een gedicht is ritme, of juist het ontwrichten daarvan essentieel. Belangrijker dan een verhaal vertellen aan de lezer. Over een gedicht mag je best even nadenken. 

Heel veel succes!

 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

 

Over de coach

 

Ingeborg van Buiten (1972) werkte zo’n vijftien jaar als marketingmanager in het bedrijfsleven. In die periode deed ze veel ervaring op als eindredacteur van zakelijke uitgaven. In 2018 richtte ze YGG Marketing op en sindsdien werkt ze zelfstandig als marketingadviseur en redacteur. Vanuit haar passie voor boeken werkte ze in de afgelopen twee jaar aan het boek ‘Buitengewoon’, een ambachtelijke uitgave over natuur en minimalisme. Het boek verschijnt in de eerste helft van 2020. Je leest meer over Ingeborg op LinkedIn.