Lid sinds

6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 279 Goede voornemens

 

Oscar weet het helemaal zeker, in 2020 gaat hij de wereld redden. Gisteren is hij al begonnen door zijn laatste stukje biefstuk op te bakken. Nu is de diepvries helemaal leeg en mag hij van zichzelf niets vlezigs meer kopen. Ergens heeft hij best een beetje spijt van zijn besluit, want de wereld gaat het sowieso niet redden. Maar als hij het niet gaat redden, dan moet in ieder geval zijn mierenkoninkrijk Nikè zorgen voor een wederopstanding. Volgens wetenschappers zouden mieren weleens een van de weinig wezens ter wereld zijn die de mensheid gaat overleven. En hoe mooi zou het zijn dat zijn koninkrijk de wereld overneemt. Hij is er nog niet helemaal over uit hoe. Daarom moet de wereld het nog eventjes volhouden met de mensheid. Ondertussen doet hij er alles aan om het klimaat te sparen. Hij gaat nog maar 1 keer per week onder de douche, koopt geen nieuwe kleren en zijn mobiele telefoon heeft hij ook de deur uit gedaan.   

Mieren zullen op de een of andere manier gaan evolueren in een nieuwe mensheid, denkt Oscar. Daarom zorgt hij heel goed voor zijn nest, hij is vanochtend bijvoorbeeld al om 5.30 uur opgestaan om wat lekkere hapjes voor de werksters klaar te leggen. Die fascinatie voor mieren is niet nieuw, hoe meer hij over ze leest en hoe meer hij ze bestudeert hoe groter zijn fascinatie wordt. Sinds een tijdje kweekt hij luizen omdat hij heeft gelezen dat mieren luizen houden, zoals mensen koeien en ze ook melken als koeien. Elke dinsdagochtend fietst hij naar het plaatselijk tuincentrum om planten met luizen te zoeken. En soms heeft hij geluk. Dan neemt hij ze mee naar huis en brengt ze gelijk naar boven. In de grootste slaapkamer staat in het midden Nikè te pronken. Rondom het koninkrijk staan de planten als weilanden om boerderijen.  

Zijn mierennest is krachtig, maar nog veel te klein en in de winter is er ook niet zo veel extra voedsel te vinden. Mieren veroveren of eten graag andere mieren zoals de Honingpotmier, maar die zijn in de winter diep, heel diep in de grond verstopt. Daar komt Oscar helemaal niet bij. Hij probeert daarom nu maar zijn dorpsgenoten enthousiast te maken voor zijn idee. Overal waar hij komt begint hij enthousiast te vertellen over de nieuwe mensheid op zes pootjes. Niemand wil zijn verhalen meer horen, ze slaan gewoon de deur voor zijn gezicht dicht. Of draaien zich resoluut om als hij komt. Hij snapt het niet, het zijn zulke goede plannen! Als iedereen nu gewoon doet wat hij doet. Dan maakt het niet uit als wij het niet overleven, dan brengt elk mens een mierennest verder de wereld in. Hij probeert zijn ongerief te delen met zijn mieren, maar die zeggen niets terug. Die begrijpen hem niet. Het is best eenzaam om de wereld in je eentje te moeten redden. Hoe zal Greta dat doen?   

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Fascinerende gedachte Sjohk. Verbeter de wereld, begin een mierenrijk. Met interesse gelezen.
Ik begrijp alleen niet wat Greta ermee te maken heeft. Heeft die laatste zin meerwaarde? Van mij mag je hem weglaten.