Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#275 Het domoticaanse kerstwonder

 

Suske en Wiske hebben een mislukte bevrijd-de-zeehonden-actie gevoerd en daarom zitten ze op kerstavond in een gevangenis op de Noordpool. Alle Inuït zijn naar het dorp en zij blijven achter in een kille, onverwarmde cel. Er steekt een poolwind op die door de gevangenismuren heen waait. Daar zitten die twee moedige rebellen nu te versterven van de kou. Bibber-bibber-bib. Hun lichaamstemperaturen cakewalken naar gevaarlijk vasovagale diepten en er beginnen ijspegels in hun oren te groeien. Straks eindigen ze als bevroren kerstlijk zoals dat meisje met de zwavelstokjes. Maar dan gebeurt het wonder! De chauffage springt aan, helemaal uit zichzelf. 

 

 

 

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Heerlijk onbenullig deus ex machina wondertje in de kerstsfeer. Er had wel íets typisch Suske of Wiske-achtigs in gemogen.

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@edwinchantalenquinten, @Fief, @Tilma, @Anke Kessels, @Bruno Lowagie: bedankt voor het lezen. 😊 @Tilma: de "red-de-zeehonden-actie" vond ik zelf iets typisch Suske-en-Wiske-achtigs. Hun karakters zijn iets braver dan dat van Donald Duck en co.😝

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

ik weet niets van Suske en Wiske dan de alliteraties, dus die miste ik hier dan wel een beetje

wel leuk op zijn plek hier, zo'n volstrekt uit het niets oplossing