Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Administratie
  • Redacteur
  • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #275

4 december 2019 - 9:51

 

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #275: Een ultrakort kerstverhaal

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Jacqueline van Zwieteren, Annette van der Meij en Johanna Müller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 275e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #275 - Een ultrakort kerstverhaal

Door schrijfcoach Annette Rijsdam

December is begonnen en de feestdagen komen langzaam maar zeker dichterbij. Tegelijkertijd zit ook de boekenwereld deze maand niet stil. Zo verscheen deze week de bundel Kort en Prachtig deel 2, met daarin uitsluitend verhalen van minder dan honderd woorden. Voor het thema van deze schrijfopdracht hebben wij besloten om beide gebeurtenissen te combineren, in een ultrakort kerstverhaal. 

Beschrijf een ongewone kerst met in de hoofdrol een sprookjesfiguur of een stripheld.

Maximum aantal woorden: 99

Succes!

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Annette Rijsdam studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit Leiden, volgde een schrijfcursus bij Editio en een inleidende module bij de Schrijversacademie. Was een van de genomineerde voor de Editio debutantenprijs, haalde de Sweekstars finale met een thriller en kwam in de top tien ‘Go Explore’ verhalen. Een aantal korte verhalen en gedichten zijn opgenomen in bundels of gepubliceerd online. En nu lonkt een eigen boek aan de horizon.