274 de Slangdraken

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid

274 de Slangdraken

 

“Au, au.” De kraai springt weg voor de klap hem bereikt.

“Jij bent superstom om vandaag in slaap te vallen in de Efteling. Nu het bijna donker is, ben je de pineut.”

            Wat is dat? Een onzichtbare stem? “Au.”

            Wat een irritante kraai. “Hier moet je zijn, dombo. Hoe kom je hier terecht?”

            Ik speel het spel mee: “Ik heb gewisseld tussen de twee schoolbussen en ze denken nu dat ik in de andere schoolbus zit. Maar waarom ben ik de pineut?

“Dit is de nacht van de slangdraken.”

Ik heb genoeg van die onzin; ik ga naar de uitgang.

Niet langs de vliegende Hollander, de kanonnen zijn los en schieten op alles, hoor ik achter me. Ik denk, die kraai kletst maar wat, het zijn niet eens echte kanonnen. Zelden zit ik er zo naast. Een paar meter voor mij ontploffen twee kanonskogels tegen elkaar.

“Je boft dat die kanonnen kippig zijn. Anders was je nu lid van het spookleger van de Efteling.”

`           “Heer kraai, wat is hier aan de hand en hoe kom ik hier uit?”

“De papierhier soldaat patrouilleert met zijn kanon, de apen van het fontein, van station de Oost, slingeren door de bomen. De slangdraken van de Python vliegen rond. En als je de foto uit Symbolica niet hebt opgehaald weten de vlinders je overal te vinden. Ontsnappen is onmogelijk.”

“Hoe kan dat?”

“Het is volle maan in een schrikkeljaar. Dan is alles levend en wee de mens die aanwezig is: die gaat dood en wordt spook. Het is hun wraak voor al die lawaaierige en pesterige bezoekers. Je ontsnapt nooit. Charles uit Veenendaal kwam het verste. In de Pardoespromenade kregen de lantaarnpalen hem te pakken.”

………

“Tja, ik heb hem gewaarschuwd. Het Steenbokplein heeft hij gehaald. We hebben een nieuw spook.

 

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid

Ik moet zeggen dat de nieuwe website nog niet erg prettig werkt. Kopiëren/plakken lukt niet dat moet ctrl+v en werkt niet direct. Woord-controlle is er niet. De tekst aanpassen lukt ook niet. Ik hoop dat dit snel verbetert.

Lid sinds

2 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

 @Dos, je bent me net voor. Ik vind het gegeven wel leuk, de figuren in De Efteling tot leven te laten komen, maar het verhaal leest heel rommelig.

Lid sinds

3 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Quilluame, ik heb je verhaal 2 keer gelezen, maar helaas kom ik er niet helemaal wijs uit. Ik moet mij aansluiten bij de vorige commentaren. Ik zou er vaker bij vermelden wie wat zegt en een aantal keren ben je de aanhalingstekens vergeten als iemand iets zegt.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Guillaume,

ik was even in een wereld die ik heel niet kende. Je hebt waarschijnlijk een echte fantasiewereld willen beschrijven.

Het lukte me niet om erin te komen en verder: heb vertrouwen in de site, het komt best goed. Het is me dan ook  geen sinecure. Mijn opdracht staat nu bij de schrijfwedstrijden … komt vast door een fantasieduiveltje. (Grijnslach)

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Quillaume, ik heb je verhaal gelezen en begreep hem volgens mij. Het gaat over een jongen die helaas te laat in de Efteling is gebleven, en bij volle maan in het schrikkeljaar komt alles tot leven. Weet je de avond niet te overleven, dan kom je bij de club.

De reden dat het misschien niet goed overkomt is dat de wereld die je beschrijf nogal diffuus is. Doordat je veel in dialoog beschrijft, kan de lezer zich niet echt plaatsen en weet hij niet wie er nu precies aan het woord is. 

Ik hoop dat je hiermee verder kunt. Graag gelezen!