Lid sinds

2 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Fantasie #274

 

 

Als het reservoir van het toilet is volgelopen is het stil. Het schrapertje komt op mijn wang tot stilstand. Ik luister scherp. Het zoemende geluid van de stad is geheel afwezig. Geen sirenes van hulpdiensten, geen geknars van trams, geen geraas van auto’s. Het is doodstil in de stad. 

Ik leg het schrapertje op de wastafel en loop door de woonkamer naar het raam. Voorzichtig trek ik de gordijnen open. De straat staat vol met schots en scheef geparkeerde auto’s. De meesten zijn tegen een lantaarnpaal, een prullenbak, een stoeprand of een andere auto gebotst. Fietsen en brommers liggen op straat. Er is niemand te zien.

In de slaapkamer kleed ik me aan en bel naar kantoor. Voor me hangt de foto aan de muur waarop in tegenlicht het zwarte silhouet van een kale boom in een leeg landschap staat. In normale omstandigheden word ik daar rustig van, maar nu komt er een vreemd vakantiegevoel op dat ik meestal krijg als ik op het punt sta de dagelijkse sleur een paar weken achter me te laten. Nu zijn de zaken omgedraaid. De dagelijkse sleur is vertrokken en heeft míj́ achtergelaten. 

Laverend tussen de verlaten voertuigen voel ik me als een onbevoegde bezoeker in een gesloten pretpark. Bij één van de attracties, een grote Mercedes die bijna zonder schade tegen een boom staat, open ik het portier en ga achter het stuur zitten. Het sleuteltje zit nog in het contact. De motor is afgeslagen. Ik wil de motor starten en in de luxewagen naar kantoor rijden, zoals de directeur, maar dat kun je eigenlijk niet maken. Het is niet mijn auto en misschien word ik vroeg of laat nog eens ter verantwoording geroepen. Als iedereen zomaar kan verdwijnen, dan is alles mogelijk.

 

 

Lid sinds

10 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Letters,

Goed verhaal, zou zomaar het begin van een SF film kunnen zijn. Ik zou eigenlijk wel willen weten wat er gebeurd is. Misschien in een vervolg.

Ik mis in dit verhaal het gevoel dat je erbij hebt. Je opent de gordijnen en ziet al die schots en scheef geparkeerde auto's, maar je reageert heel nuchter. Pas tegen het einde laat je iets doorschemeren.

waarop in tegenlicht het zwarte silhouet van een kale boom in een leeg landschap -- het woord staat moet er denk ik nog achter.

 In normale omstandigheden -- onder normale omstandigheden

nu komt er een vreemd vakantiegevoel op dat ik krijg als ik op het punt sta  -- tussen "ik " en "krijg" mis ik het woord normaal of meestal. Een vreemd vakantiegevoel dat ik meestal (of vaak of normaal gesproken) krijg als ik op het punt sta...

Nu zijn de zaken omgedraaid. De dagelijkse sleur is vertrokken en heeft míj́ achtergelaten. -- mooi constatering

Verder graag gelezen.

Lid sinds

2 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Fief

Dankje Fief.
Het is de opening van een langer verhaal dat ik voor deze gelegenheid heb aangepast. Toen ik de schrijfopdracht fantasie zag schoot het me te binnen. Ik kan het in z’n geheel aanpassen en posten maar ik weet niet of dat hier kan. Het is pakweg 1500 woorden. 

Lid sinds

2 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Letters, je hebt een interessante wereld beschreven. Fief heeft al goede feedback gegeven. Nog een paar kleine dingetjes:

Het is doodstil in de stad.

Deze zin is wellicht overbodig. Al eerder zeg dat het zoemende geluid van de stad afwezig is, dan hoef je niet te herhalen dat het doodstil is. 

Laverend tussen schots en scheef achtergelaten voertuigen voel ik me als een onbevoegde bezoeker in een gesloten pretpark.

Dit is de tweede keer in je verhaal dat je 'schots en scheef' gebruikt. In 300 woorden valt deze herhaling op. Twee keer gaat het ook over hetzelfde: de voertuigen die op straat staan. De lezer weet dus al dat ze schots en scheef staan. Als je het nog wilt benadrukken, probeer dan op een andere manier te beschrijven hoe ze staan, zodat de lezer weer iets nieuws kan lezen :)

Ik kan het in z’n geheel aanpassen en posten maar ik weet niet of dat hier kan. Het is pakweg 1500 woorden. 

Je kunt het altijd op 'proeflezen' zetten, daar kun je meer woorden plaatsen!

Graag gelezen!