Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#274 Was dat maar waar

 

Met melodieuze tonen wordt Henk uit zijn dromen gewekt. Hij rekt zich uit en gaat op de rand van het bed zitten. Zijn bordeelsluipers sluipen dichterbij en schuiven om zijn voeten. Dan staat hij op en zijn ochtendjas vleit zich om zijn schouders. In de keuken staat de koffie al geurend te pruttelen en de krant ligt ongegeneerd opengevouwen op de keukentafel. Af en toe schud hij even om ongedurige artikelen op hun plek te houden.

Henk loopt langs het koffiezetapparaat en schenkt de koffie in een beker. De keukenstoel schuift naar achter. Henk neemt plaats aan tafel en richt zijn aandacht op de berichten in de krant. De bladzijden worden een voor een in een bedaard tempo omgeslagen terwijl Henk van zijn koffie geniet.

Na de “pling” springen twee boterhammen uit de broodrooster en landen welgemikt op een bord. Het mes sprint enthousiast naar de jampot die nog net op tijd zijn deksel losgedraaid krijgt. Een flinke klodder jam vindt zijn weg naar de geroosterde boterhammen. Henk draait zich om naar het aanrecht om het bord te pakken.

Verderop op het aanrecht liggen twee sinaasappels angstig te kijken naar het grote mes dat recht op ze af komt, maar er is geen ontkomen aan. De citruspers maakt het karwei af. Henk schenkt het sap in een glas, neemt een slok en neemt weer plaats aan tafel.

Zijn telefoon laat een kort deuntje horen en hij ziet een bericht verschijnen op het scherm:

Zie ik je vanavond weer?

Terwijl Henk een hap van zijn boterham neemt en deze wegspoelt met een slok koffie, wordt het antwoord getypt:

Ik kijk met verlangen naar je uit.

Henk veegt de kruimels van zijn mond en loopt terug naar de slaapkamer waar zijn kleren al in de startblokken staan.

 

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Mmm... Stralend actueel thema. 👍🤗👍

(Persoonlijk twijfel ik eraan of alle toekomstige 'slimmigheidjes' ook wel zo slim zullen zijn. Ik mag vooral niet denken aan al die kankerstralen die in een slimme woning op de mensen zullen afkomen. Misschien heb ik al te veel mensen met kanker gezien. Misschien zullen ze het euvel oplossen en zullen we in de toekomst wel allemaal een beschermende pot met lood op ons hoofd dragen ofzo...)

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Fief, (mijn tablet maakte er Dief van) een leuk geschreven verhaal, maar na de eerste alinea ook voorspelbaar: een opsomming van alle ochtendhandelingen die voor Henk gedaan werden. Iedereen zou eindeloos in dezelfde trant kunnen doorschrijven. Een beetje saai dus. Die eentonige opsomming zou je positief kunnen uitbuiten door er een knallend en contrasterend eind aan te geven. Bijvoorbeeld: Toen Henk ‘s avonds bij zijn vriendin op bezoek kwam zag hij dat de buurman haar al had geneukt.

Ik geef toe dat er enig grensoverschrijdend lef voor nodig is.

 

 

 

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Sorry Dos, maar dat laat ik liever aan jou over. Dat soort taalgebruik past niet bij mij. Maar ik zal kijken of ik nog iets anders kan bedenken. 

 

Lid sinds

1 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid

Hallo Fief, een leuk geschreven verhaal. Ik zie het al helemaal voor me.  Ik moest wel even nadenken wat er nu precies gebeurde, werd even wakker geschud, totdat het kwartje viel. :)  Daar hou ik wel van. Persoonlijk zou ik het woord 'plaatsje' vervangen door 'plaats'.

Lid sinds

3 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Fief, een mooi futuristisch verhaal. Ik vond het niet saai, ik was juist benieuwd wat er allemaal 'vanzelf' zou gaan. Gemak dient de mens wordt er weleens gezegd. Maar ik begrijp goed de zorgen van Nele. Ik maak me nu al zorgen over de schade die 5G hoogstwaarschijnlijk gaat aanrichten...

Met veel plezier gelezen!

 

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@ Helena: ik heb het veranderd.

@ Ank: Ik weet niet of het futuristisch is. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk ongeloofwaardigheden te gebruiken.

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Het lijkt me wel leuk als zijn bed hem eruit smijt, en dan hup direct in zijn sloffen. Maar misschien is dat voor een eeuw later.

Je verhaal spreekt tot de verbeelding

Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid

Goed geschreven. De combinatie tussen de gewone dagelijkse dingen en de fantastie van wat eigenlijk nog niet kan, vind ik goed gelukt.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Fief,

... je hebt hier duidelijk beschreven hoe verschrikkelijk saai het is om niets zelf te hoeven doen.

Goed gedaan.

 

 

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Fief, ik heb best een beetje genoten van je verhaal. Je beschrijft de  'vreemde' gebeurtenissen doodnormaal, waardoor je als lezer na een zin even met je ogen knippert en denkt: huh, wacht eens even, wát deed hij nou met zijn krant? 

Ik ben door je verhaal nog meer benieuwd naar de toekomst. Graag gelezen!