Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#273 de kortste dag

Een autoportier slaat dicht, hortend start de motor. De buurman, op weg naar zijn werk in die oude bak van hem. Direct daarachteraan rijdt een tweede auto weg. De buurvrouw. Ik zie de vele tinten grijs die onze slaapkamer rijk is voor zonsopkomst en draai me naar jouw warmte. Zonder je ogen te openen, sla je je arm om me heen. Eerst je adem en dan je lippen in mijn hals. Net geen kippenvel. Je handen glijden zacht en trefzeker over mijn lijf. Langzaamaan wordt het wat lichter buiten, maar het lijkt me niet de moeite waard. Als de dagen weer wat langer worden, dan komen we er wel uit.

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heerlijk Schrijvenmaar! Dit is toch wat we stiekem allemaal willen als het 's ochtends koud en grijs is. Dit stukje heeft gewoon niet meer woorden nodig, om de essentie van de opdracht neer te zetten. Goed gedaan!

Lid sinds

3 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Met al die tinten grijs verwachtte ik iets meer dan een zachte hand, eigenlijk. Maar dat geheel terzijde. Je treft het dilemma van december: opstaan of omdraaien.

Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ultra kort en trefzeker. Ik herken de luierlijke warmte onder het donzen dekbed. Ook ik draai me graag nog eens om nu de kamertemperatuur richting nul gaat. Alleen dat ‘trefzeker’ snap ik niet goed. Zou je dat wat kunnen omschrijven?

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
schrijvenmaar, Sterke opening met mooi detail van de tweede auto, met de tinten grijs neemt het een vermoeide wending. De handen zacht maar trefzeker doet het de das om. (vanwaar maar? lees het eens met 'en') De opening verdient meer originaliteit, vind ik.

Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk en herkenbaar, je zou het ook in een soort gedicht kunnen schetsen. Heerlijk om als het zo koud nog een keer om te draaien. Het issue dat in de reacties hierboven wordt geschetst met 'trefzeker' begrijp ik persoonlijk niet helemaal, tinten grijs is misschien wel een iets te cliche-achtige uitdrukking...

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een trefzekere uitwerking van deze opdracht;-)! Het 'trefzeker' vind ik in beide uitwerkingen prima, het effect is voor mij niet zo groot dat het deze korte schets verandert. Mooi gevonden Schrijvenmaar, fijn 'klein' geschreven zonder overbodige woorden of uitleg. Je roept bij mij een warm gevoel op met deze tekst! Een suggestie; ik zou de witregel weglaten. Je schets is namelijk een geheel, zonder veranderingen in tijd, of perspectief e.d. En heel kritisch kijkend; mogelijk kun je deze zin 'Langzaamaan wordt het wat lichter buiten' meer beeldend en actief maken door hier iets te zeggen als; 'licht kiert nu door de gordijnen' of 'het daglicht kleurt de gordijnen blauwer (of donkerder of..etc), ,'