Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#266 Laatste maal

Laatste maal 'Leuke tent ma, zit het hier al lang? Ik kan het me niet van vroeger herinneren.' 'Nou zeker twaalf jaar. Het is op loopafstand van mijn huis, het eten is heerlijk en als ik een paar drankjes teveel neem is dat geen probleem.' 'Ja? Drink je nog steeds?' 'Drinken, drinken, wat noem je drinken?' 'Zoals vroeger?' 'Hè, laten we niet zo beginnen. Zullen we bestellen? Alvast een broodje en een drankje?' 'Goed plan. Ik neem een cola. Jij hebt me voorgoed nuchter gehouden.' 'Een wijntje kan geen kwaad toch?' 'Eentje niet, ben benieuwd of je het daarbij kunt houden. Ik houd het bij de cola.' 'Ok, zelf weten. Wel een voorgerecht, ik trakteer.' 'Laat me zelf maar betalen, waarom zou je mij nu opeens wat gunnen?' 'Ik ga dood.' 'Ik wist het wel.' 'Dat ik dood ga?' 'Dat er een reden zit achter je plotselinge uitnodiging.' 'Laten we zeggen dat ik het van jou niet af kon laten hangen.' 'Als je zo gaat beginnen ben ik de komende tweeëntwintig jaar ook weer verdwenen. En dan is er geen Facebook profiel waar je naar kunt speuren.' 'Alsof ik het zo makkelijk had. Beetje harteloos was het wel van je.' 'Ik weet niet hoor, maar je hoeft niet weg te gaan om iemand te verlaten. Het lukte jou al vanaf mijn geboorte.' 'Ja hoor en jij was zeker de onschuld zelve.' 'Nee ma, dat was ik niet. Zelfs schreeuwend kreeg ik jouw aandacht niet.' 'En dit is mijn dank. Ik nodig je uit om het goed te maken en dan doe je zo tegen je moeder.' 'Weet je ma, sterf jij maar.'

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hadeke, Ik raak de draad kwijt - wat nu als je gelijk in de eerste zin het woor 'ma' gebruikt. Dan weet de lezer gelijk wat de verhouding is. Nu ging ik vanaf het eind terugrekenen.

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Fief dankjewel! @JanP Ik was bang het daarmee te vroeg 'weg te geven'. Maar als de lezer de draad kwijt raakt, tja, dat vraagt om ingrijpen. Ik heb je suggestie overgenomen.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hadeke, Beter, vind ik. Met wie wie is geef je naar mijn idee nog niets weg. 'Leuke tent ma, zit het hier al lang? terzijde, er hoort een komma voor de aanspreking. En het slaat op tent, dan liever 'die'. 'Leuke tent, ma, zit die hier al lang? of om die tweede komma te vermijden: 'Leuke tent, ma. Zit die hier al lang?

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoppetee. Wrang is goed. Doodsverwensingen nog beter. Slim neergezet en daarmee even tweeëntwintig jaar speelruimte geschetst.

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een pijnlijk moeder-kind relatie. Goed dat je inderdaad gelijk het label 'ma' hebt gebruikt. Soms hoef je niet alles verborgen te houden voor de lezer. Daarmee creëer je vaak te veel afstand. Waar ik wel een beetje in de war ging was 'broodje' en dan later 'een voorgerecht'. In mijn beleving zaten ze in een lunchroom. Dus ook daar mag je duidelijk zijn. Voor de rest, erg goed gedaan.