Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 266 Zeg het gewoon

‘Nou, het is wel precies wat je denkt’. ‘Als je het zo zegt, klinkt het wel heel erg raar’. ‘Hoe weet jij nou wat ik denk?’ ‘Ik denk dat ik die stereotype denkwijze wel in kan vullen. Ik tref maar weinig mensen die er anders over denken Willem’. ‘Ja als je het zo stelt’. ‘In reclames zijn het nu eenmaal stereotype gedachten welke in stand gehouden worden. Je kent ze wel. De man kan wel de wasmachine repareren maar de was doen kan hij eigenlijk niet’. ‘Met een goed wasmiddel kan iedereen de was doen’. ‘Laten we daar niet aan beginnen! Carlijn doet de was op de dagen dat ze vrij is geloof ik. Ik moet er niet aan denken dat ik dat er ook nog eens bij moet doen. En daarbij, de vrouw zorgt toch graag voor ons mannen nietwaar Henk, zodat wij voetbal kunnen kijken met een biertje en bitterballetje?’ ’Damn, man, wat ben jij conservatief!’ ‘Luister Henk, bij ons beschermt de vrouw ons hele gezin tegen bacteriën door de toiletten hagelwit te houden. Ik werk al hard genoeg en zij doet het huishouden nu eenmaal. En volgens mij vindt ze dat leuk! ’. Dacht dat Carlijn ook nog werkte bij de notaris om de hoek? ‘Ja, iets administratiefs’. ‘Hier, neem jij de zegeltjes dan maar voor die nieuwe auto van Verstappen. En draag ook even een tas. Tis immers ook jouw bier’. ‘Wat wilde je mij nu vertellen?’ ‘Och laat maar, zo belangrijk is het nu ook niet’. ‘Kom op Henk, zeg het gewoon!’ ‘Linda en ik zijn uit elkaar. Het is niet dat ik niet meer van haar houdt. Jij vind een man in een rok raar klinken maar ik houd daarvan’. ‘Wie weet gaat het wel weer over Willem’. ‘Wat bedoel je daar nu weer mee man, met je brede prodent glimlach?’

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Indrany, ik merk dat ik wat komma's mis voor de leesrust. Bijv hier: , voor Willem. Of wellicht begrijp ik je verkeerd. Mij lijkt het een dialoog tussen Henk en Willem. Maar dat kan aan mij liggen hoor. Deze zinnen: Nou, het is wel precies wat je denkt’. ‘Als je het zo zegt, klinkt het wel heel erg raar’. ‘Hoe weet jij nou wat ik denk?’ Ik heb het gevoel dat zin 1 uitgesproken wordt door persoon A. en zin 2 en 3 door dezelfde persoon B., klopt dat? Je tekst maakt wel duidelijk dat een andere kijk op mensen, niet altijd op begrip kan rekenen in relaties. Goed gegeven voor een verhaal. :thumbsup: Fijn weekend.

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Nou, Mw.Marie, dat ligt zeker niet aan u. Ik begreep helemaal geen kaas van het verhaal door die missende komma. Opeens snap ik hoe die zin moet lopen. Maar daarmee ben ik toch nog steeds wat ontspoort in de derde alinea. Wat ik vooral leuk vind, is dat Carlijn dan ook nog werkt, maar dat dat eigenlijk niet telt.

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De zinnen gaan om en om. Ik snap even niet de invulling van de missende komma. Zo loopt het dialoog: Willem zin 1 Henk zin 2 Willem zin 3. Dank voor de feedback!!

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het gaat over Willem. Het gaat over, Willem. Ik kom er nog steeds niet uit.
Past in het rijtje: "Let's eat, grandma." versus "Let's eat grandma." En iets pittiger (als we er ook hoofdletters bij betrekken): "Help your uncle, Jack, off a horse." versus "Help your uncle jack off a horse." :D

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ok...Ik snap m. Ik was aan het zoeken in de eerste regels en niet in de laatste. Ik zal op de komma's letten. Fijn die feedback van jullie!

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Indrany Je hebt al hele goede feedback gekregen mbt de komma. Vooral met alleen maar dialoog is leesbaarheid heel belangrijk. Je hebt het jezelf moeilijk gemaakt door te veel informatie in het gesprek te willen verwerken. Hier bespreken twee mannen stereotypen, maar een ervan blijkt te gaan scheiden omdat hij zelf transgender (?) is. Daarin werk je heel netjes een verloop af, maar ik denk dat je het scherper in kan zetten. Wel vond ik het feit dat ze boodschappen doen, en dat Carlijn wel werkt maar dat dat niet telt, goed gevonden.