#263 Intelligentie

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid

#263 Intelligentie

‘Ik ben een priemgetal,’ zegt Ella. ‘Wat bedoel je daarmee?’ vraagt haar man. ‘Dat ik ondeelbaar ben en oneven.’ Hij kijkt haar niet-begrijpend aan. ‘Is dat positief of negatief?’ ‘Voor jou positief. Je hoeft me niet te delen met andere mannen en ik ben langer bij je dan even.’ ‘Je raaskalt. Dit slaat echt nergens op. Je kunt je beter bezighouden met verhaaltjes en niet met rekenen, want dat kun je niet.’ ‘Hoezo? Ik was altijd heel goed in rekenen.’ ‘Laat ik het duidelijker verwoorden. Verwacht niet dat ik me ook als een priemgetal ga gedragen.’

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
We zitten ondertussen al aan opdracht 264... Er zit ook een foutje in je tekst. Niet alle priemgetallen zijn oneven: 2 is een even priemgetal (het enige). Ik heb hier zelf een langer verhaal over geschreven: http://azertyfactor.be/tekst-lezen/20812/manuscri… "Ik ben nu eenmaal mezelf" zegt het hoofdpersonage in mijn verhaal. Dat is accurater: een priemgetal is een getal dat enkel deelbaar is door 1 en zichzelf.

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik moet hier erg om lachen. Jammer dat 2 ook een priemgetal is, maar niet voor het verhaal want het past bij haar karakter dat ze beiden daar niet aan gedacht hebben. (ik trouwens ook niet want ik liet me ook door de betrekking meeslepen)

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De venijnigheid van Ella's man, het is als een handtekening. Lompe horken kun je in weinig woorden goed schrijven. @Bruno: Prachtige tekst, tot aan het eind en terug naar de titel.