Start » Forum » Themaforums » Wekelijkse schrijfopdracht » #244 Lodewijk en Lodewijk

#244 Lodewijk en Lodewijk

8 reacties [Laatste bericht]
N.D.D.
Laatst aanwezig: 3 dagen 8 uren geleden
Sinds: 3 Jan 2014
Berichten: 332

#244 Lodewijk en Lodewijk

“Is het niet ironisch dat jij ter dood veroordeeld wordt voor iets waar ik nu eens verantwoordelijk voor ben? Haha, en dan nog voor een zogenaamde moordpoging op de kardinaal die er helemaal geen was. Haha… Zie je, ik mocht van D’Artagnan geen echt gif gebruiken. L’éminence Rouge is al wakker aan het worden van het slaapmiddel in zijn wijn. Mijn eerste minister houdt er hooguit wat koppijn aan over.
Jawel Lodewijk, dat ijzeren masker maakt je woorden onverstaanbaar. Vooral wanneer je briest. Ik heb het lang genoeg zelf gedragen. Je hoeft me er niet aan te herinneren hoe vreselijk het voor me was.
Jouw straf zal genadiger zijn dan dat die voor mij was. Je zult niet lang meer afzien. Je zult niet liggen rotten in dit tochtige vertrek. Je zult geen eenzaamheid kennen. En je kunt sterven met de gedachte dat ons land eindelijk door een rechtvaardige vorst geregeerd zal worden. Want broertje, aan mijn handen zal geen onschuldig bloed kleven. Ik ben geen moordenaar zoals jij. En dat weten de musketiers.
Nu is het aan mij om te leven. Het ga je goed. En wie weet, mag jij uiteindelijk doen waar ik jaren van heb gedroomd... Misschien krijg je wel toelating van Satan om ijzer te mogen smeden in de hel.”

Reacties

N.D.D.
Laatst aanwezig: 3 dagen 8 uren geleden
Sinds: 3 Jan 2014
Berichten: 332

(De ene Lodewijk heette eigenlijk Philippe, maar voor de rest van zijn leven zal hij luisteren naar de naam van zijn ter dood veroordeelde tweelingbroeder...)

Toen ik de opdracht voor het eerst las, moest ik meteen denken aan Gerard Depardieu en de vier musketiers en ik wist een paar dagen niet waarom. Nu wel weer, hahaha... Met dank aan Alexandre Dumas van uit mijn jeugd... smile

mw.Marie
Laatst aanwezig: 17 uren 32 min geleden
Sinds: 3 Mrt 2016
Berichten: 2809

Leuk Nele dat je het tijdreizen er nog even inhoudt.

Genoten van je verhaal.

Die Dumas stond ook hoog op mijn lijst in mijn jonge jaren thumbsup

Fijne bevrijdingsdag

Thea Josephine
Laatst aanwezig: 1 week 5 dagen geleden
Sinds: 7 Okt 2014
Berichten: 604

N.D.D. geweldig geschreven. thumbsup Ik krijg weer helemaal zin om de boeken van Gerard Depardieu opnieuw te lezen. De graaf van Mont-Cristo of De Parijse Bloedbruiloft etc. etc.

fijne dag

Thea Josephine
Laatst aanwezig: 1 week 5 dagen geleden
Sinds: 7 Okt 2014
Berichten: 604

N.D.D. geweldig geschreven. thumbsup Ik krijg weer helemaal zin om de boeken van Gerard Depardieu opnieuw te lezen. De graaf van Mont-Cristo of De Parijse Bloedbruiloft etc. etc.

fijne dag

N.D.D.
Laatst aanwezig: 3 dagen 8 uren geleden
Sinds: 3 Jan 2014
Berichten: 332

@Thea Josephine: Gerard Depardieu ken ik alleen als acteur. Ik heb geen enkel boek van hem gelezen. Tenminste, niet van waar ik weet van heb...

Ik vond het vreemd dat wanneer ik de opdracht las, steeds maar moest denken aan Gerard Depardieu en de vier musketiers zonder te weten wat de link met alle entiteiten was. En ineens wist ik het weer: jaren geleden zag ik "The man in the iron mask" waar Depardieu in meespeelde als een van de vier musketiers...

Riny
Laatst aanwezig: 1 uur 6 min geleden
Sinds: 16 Apr 2013
Berichten: 4841

N.D.D.,

… wat een verrassend stukje.
Ook bij jou gebeurde er iets in je herinnering en je begon te schrijven; leuk. nod

In mijn gedachten komt nu een film op, die ik heel lang geleden bij mijn ouders eens op tv zag: Nous sommes tous des assassens. en dat ik dacht: ze hebben gelijk. Ik zal toen een tiener geweest zijn. Ik kan me een beeld herinneren van achter een hek staan.

Thea Josephine
Laatst aanwezig: 1 week 5 dagen geleden
Sinds: 7 Okt 2014
Berichten: 604

N.D.D. Nee natuurlijk heb je geen boek van Gerard Depardieu gelezen, ik bedoel Dumas, de boeken van Dumas, daar moest ik aan denken big grin
Het is wel grappig waar een opdracht je gedachten naar toe kan brengen.
Fijne avond

Schrijfcoach Ma...
Laatst aanwezig: 4 dagen 3 uren geleden
Sinds: 9 Jan 2019
Berichten: 21

Beste N.D.D.,

Mijn excuses voor de late feedback.

Ik vind je verhaal geweldig geschreven. Ik zie de genoegzame blik van de hoofdpersoon al voor me. Wat ik stiekem wel een beetje jammer vind is dat je geen langer stuk hebt geschreven waar je wel de woorden voor had. Ik zou graag te weten komen hoe de cel er daar uit ziet, ik ben ook benieuwd hoe dat ijzeren masker eruit ziet. Ik lees graag meer van je.

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN