Wekelijkse schrijfopdracht #238

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches. 

 

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Katja de Vries, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Jacqueline van Zwieteren, Annette van der Meij en Johanna Müller.  Lees hieronder de 238ste opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen. Iedereen kan meedoen!

Schrijfopdracht #238 - Conflicten

Door schrijfcoach Ingeborg van Buiten

Zonder conflicten kun je geen boeiende verhalen schrijven. Als er niet iets schuurt dan kabbelt alles gezapig voort, en bloed het verhaal dood. Maar hoe schrijf je een conflict dat de lezer aan je verhaal bindt? In een boek heb je alle ruimte om je personages kleur te geven en vanuit die personages conflicten op te bouwen. In een kort verhaal heb je die luxe niet. 
En verwacht de lezer evengoed een afronding, een conclusie of een openbaring.

De opdracht

Schrijf een verhaal van maximaal 400 woorden waarbij je duidelijk kiest voor een van de volgende conflicten;

-Intrapersoonlijk conflict (psychologisch)
-Conflict met misdaad of gezag/autoriteit
-Conflict met de natuur
-Conflict met het bovennatuurlijke (paranormaal)

 Maak daarbij gebruik van een van de volgende dramatische functies;

-Een les leren
-Misleiding
-Humor
-Verleid worden 
-Confrontatie
-Beproevingen

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de auteur

Ingeborg van Buiten heeft voor meerdere bedrijven als marketingmanager gewerkt en veel ervaring opgedaan als projectcoördinator en eindredacteur van zakelijke uitgaven. Schrijven, lezen en boeken zijn altijd een grote passie geweest. Twee jaar geleden gooide zij het roer om en volgde ze o.a. de redactieopleiding aan de schrijversacademie. Inmiddels werkt ze als zelfstandig marketingadviseur en redacteur via haar eigen bedrijf, YGG Marketing. Daarnaast heeft zij onlangs YGG Publishing opgericht om auteurs te begeleiden bij het verwezenlijken van hun dromen.