Start » Forum » Themaforums » Wekelijkse schrijfopdracht » Wekelijkse schrijfopdracht #234

Wekelijkse schrijfopdracht #234

Geen reacties
Sanne van Veen
redactie
Laatst aanwezig: 10 uren 8 min geleden
Sinds: 4 Feb 2019
Berichten: 10

Wekelijkse schrijfopdracht #234

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches. 

Wekelijkse schrijfopdracht 

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Katja de Vries, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Jacqueline van Zwieteren, Annette van der Meij en Johanna Müller.  Lees hieronder de 234ste opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen. Iedereen kan meedoen!

Schrijfopdracht #234 - Verschillende versies van de waarheid.

Door schrijfcoach Annete Rijsdam 

Thuis op de bank ben je waarschijnlijk anders dan op je werk. Hoe je je gedraagt hangt vaak af van de situatie waarin je je bevind. Dat geldt ook voor je personages. 

Opdracht

Stel jouw personage is betrokken bij een ongeluk. Hij/zij zat de appen achter het stuur en reed daarbij een fietser aan. Laat hem/haar dit verhaal  aan de volgende personen vertellen op de manier die bij die persoon/situatie past. (Max 300 woorden per situatie).

- Oma, tijdens haar verjaardag
- Zijn/ haar date
- De politieagent 
- Beste vriend(in)
- Therapeut.  

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de coach

Annette Rijsdam studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit Leiden, volgde een schrijfcursus bij Editio en een inleidende module bij de Schrijversacademie. Was een van de genomineerde voor de Editio debutantenprijs, haalde de Sweekstars finale met een thriller en kwam in de top tien ‘Go Explore’ verhalen. Een aantal korte verhalen en gedichten zijn opgenomen in bundels of gepubliceerd online. En nu lonkt een eigen boek aan de horizon.

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
  • Zo repareer je een haperend plot
  • 8 manieren om taalvouten te voorkomen
  • De 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
  • Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
  • Schrijftips van bestseller auteur Abdelkader Benali
  • Alles wat je moet weten over het schrijven van dialogen
  • De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
  • Waar let een bureauredacteur op?
  • Een nieuwe editie van ons literaire katern Alice met daarin o.a. de winnaars van onze schrijfwedstrijd 'De Bruiloft'

Als je je aanmeldt vóór maandag 25 maart 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN