Lid sinds

2 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

niet alleen # 230

Gelukkig lagen ze naakt in elkaars armen, nog nagenietend van stomende seks. Het was schemerig in de slaapkamer, de ondergaande zon trok lange schaduwen over de muren. Anna maakte zich van hem los en kwam overeind. 'Wat ga je doen?' 'Douchen.' Ze gleed uit bed en dook weg onder zijn graaiende armen. 'Genoeg voor vandaag, viezerik. Ik moet vanavond werken.' Heupwiegend liep ze de slaapkamer uit. In de deuropening draaide ze haar hoofd,wierp hem een kushandje toe en zuchtte. Ze voelde dat ze ouder werd. Anne liep de trap op naar de douche. Het was stil in het grote huis, geen enkel geluid van buiten drong tot haar door. Haar benen plakten bijna aan elkaar en opeens voelde ze zich vies, moe en helemaal leeg. En dan moest ze ook nog een nachtdienst draaien. De douche was blauw betegeld en de handdoeken lagen in een keurige stapel op de vensterbank. De douchecabine was gewasemd en een straaltje water liep over de tegels naar de drempel. Anna bleef stokstijf staan en een rilling liep over haar rug. Er klopte iets niet,iets was veranderd. Maar...haar ogen gleden naar de handdoeken. Die lagen nooit op de vensterbank maar altijd in de nis naast de douche en badschuim. En hoe kwam het dat de douchecabine vol stoom stond. Alsof er iemand... Bloed steeg naar haar hoofd en haar maag trok zich samen. Ze strompelde achterwaarts de douche uit en bonsde met haar blote billen tegen de trapleuning. 'Alex,'riep ze hard en schril. 'Kom eens hierheen.' Haar stem weerkaatste in de kale hal. 'ALEX!!” Ze draaide zich om, hield zich vast aan de leuning en keek naar beneden de hal in. De deur van de slaapkamer stond open, 'Wat is dat voor geschreeuw,'hoorde ze boos. Met een ruk keerde ze om naar waar de stem vandaan kwam. Alex stond ook op de overloop en keek haar fronsend aan. Hij had een broek aan en een kam in zijn hand. 'Ben..ben jij al eerder wezen douchen?' Haar stem leek van ver te komen. Korzelig haalde hij zijn schouders op.'Natuurlijk niet...ik liep achter je aan naar boven. Jij liep de douche in, ik de logeerkamer.' Anna schudde haar hoofd en wreef met haar handen over haar gezicht. 'Sorry, ik,,eh..dacht dat iemand de douche had gebruikt.' Hij liep hoofdschuddend de kamer weer in.'Jezus, ik dacht dat er een moord gepleegd was, zo schreeuwde je.' 'Ach, laat maar.' Boos liep ze de douche in en zag haar bleke gezicht in de spiegel. Wie had de kastdeur open gedaan? Ze verstijfde en een golf van misselijkheid kwam omhoog. Haar onderlip trilde. Wat gebeurde er? Begon ze gek te worden. Nee, ze ging Alex niet weer roepen. Als hij boos werd, kon hij agressief worden. Ze schuifelde naar de douche. Haar hart bonsde als een razende en haar handen voelden klam. Er hing een dunne mist in de douche,de cabine stond open en voetafdrukken stonden op de vloer. Druppels liepen vanaf het plafond op de vloer. En er lag een handdoek op de grond. Ze was niet alleen. Anna deed haar mond open om te schreeuwen en voelde haar kreet gesmoord door een grote hand...

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Brrr.... dat is ook niet de afloop die ze had gehoopt. Goede spanningsopbouw. Je weet als lezer al heel snel dat er iets gaat gebeuren, maar wat... Dus dat heb je mooi opgebouwd. Kijk eens naar je stuk of er zinnen zijn die misschien weg kunnen of de tekst vertragen. In dit stuk bijvoorbeeld: Ben..ben jij al eerder wezen douchen?' Haar stem leek van ver te komen. (Kan weg) Korzelig haalde hij zijn schouders op (Kan weg, blijkt al uit de dialoog).'Natuurlijk niet...ik liep achter je aan naar boven. Jij liep de douche in, ik de logeerkamer.' Anna schudde haar hoofd (en wreef met haar handen over haar gezicht.) 'Sorry, ik,,eh..dacht dat iemand de douche had gebruikt.' Hij liep hoofdschuddend de kamer weer in.'Jezus, ik dacht dat er een moord gepleegd was, zo schreeuwde je.' Het haalt niets af aan je tekst, maar geeft wel meer vaart. De lezer wil namelijk weten wie er in die douche staat. Niet of hij zijn schouders korzelig ophaalt. Dat vult de lezer voor zichzelf wel in. Die plaatst zich in die situatie en denkt 'wat zou ik doen?' Let ook op het beletselteken. De beroemde ... Die geven meestal aan dat er iets is weggehaald. Veel auteurs gebruiken ze om de spanning in de zin te rekken, maar qua leesbaarheid werkt dat niet. Voor de rest. Goed gedaan!

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi John Doe, spannend verhaal. De eerste zin vind ik een struikelzin. Zijn ze gelukkig met elkaar of is er iets aan voorafgegaan waardoor het een geluk is dat samenzijn. Ik ga er vanuit dat je het eerste bedoelt en met dat in mijn achterhoofd komt de zin - kan hij aggressief worden- wat vreemd uit de lucht vallen. Graag gelezen.

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De eerste zin vind ik een struikelzin. Zijn ze gelukkig met elkaar of is er iets aan voorafgegaan waardoor het een geluk is dat samenzijn.
Ik had hetzelfde probleem met de eerste zin. Ik denk dat het verhaal beter opent door het woord "gelukkig" op een andere plaats te zetten, maar ook door meteen het koppel te benoemen: Anna en Alex lagen naakt en gelukkig in elkaars armen, nagenietend van een potje stomende seks. Dat ze "niet alleen" zijn (zoals de titel al aangeeft) en dat er nog een naamloze derde in het spel is, komt daarmee krachtiger over, vind ik.

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het is een spannend verhaal, John. Er zitten voor mij een paar onlogische dingen in. Waarom zou een indringer in huis gaan douchen? Ze weet dat de douche door iemand gebruikt is dus waarom gaat ze dan toch douchen als het niet haar partner is die de douche al eerder gebruikt heeft? Of liegt Alex, kent ze hem nog niet zo goed en blijkt het een engerd te zijn? Ze kent hem echter wel al lang genoeg om te weten dat hij agressief kan worden als hij boos is. Waarom noem je de logeerkamer? De eerste zin is ook al door anderen genoemd. gr. Nynke

Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi John, spannend ja zeker. Ik heb dezelfde vragen als Nynke. Desondaks graag gelezen. Fijn weekend.

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi John, superspannend! Inderdaad mooi opgebouwd, maar aan het eind word ik niet verlost van de prangende vraag wie of wat.