Start » Forum » Themaforums » Wekelijkse schrijfopdracht » #227- Zonder Bijvoegelijke Naamwoorden

#227- Zonder Bijvoegelijke Naamwoorden

1 reactie [Laatste bericht]
J Zwier
Laatst aanwezig: 8 weken 2 dagen geleden
Sinds: 8 Jan 2019
Berichten: 1

#227- Zonder Bijvoegelijke Naamwoorden

Feest en vermomming

Straaltjes bloed liepen over zijn gezicht. Het was als zweet. Alleen dikker, en het plakte meer. Hoewel hij geen pijn voelde, hield het hem op. Elke keer als er bloed in zijn ogen kwam moest hij met zijn ogen knipperen om weer te kunnen zien. Hij had geen tijd voor deze vertraging en zocht naar een manier om het bloed uit zijn gezicht te houden. Zijn kostuum gebruiken kon niet. Hij zou herkend worden. Op dit moment was zijn anonimiteit waarborgen een belangrijker onderdeel van het plan dan zijn gezondheid. Langzaam liep hij door de menigte mensen heen. Hij liep naar zijn doelwit. Haar haren hingen los over haar schouders. Zoals ze dat altijd had. Hij keek naar haar bewegingen, ze waren gememoriseerd in zijn hoofd. Hij kon in haar ogen zien hoe ze zich voelde en kon via haar heupen zien dat ze aangeschoten was. Maandenlang had hij zich voorbereid op dit moment. Hun eerste ontmoeting. Hij had het geweten vanaf het moment dat zij de uitnodiging kreeg. Dit was zijn kans. Zijn kans op geluk. Hij zou haar zielsgelukkig maken. Alleen wist ze het nog niet. Hij tikte op haar schouder. “Hey”. Hij voelde zich duizelig worden. Niet nu. Hij was zo dichtbij. Langzaam werd het zwart voor zijn ogen. Hij voelde aan zijn voorhoofd. Het bloed stroomde sneller. Toen hij een laatste keer opkeek, was haar gezicht geschokt.

Reacties

Schrijfcoach Ka...
Laatst aanwezig: 1 week 18 min geleden
Sinds: 18 Dec 2018
Berichten: 111

Hallo,
Leuk dat je nog aan #227 mee wilt doen, maar inmiddels is #228 alweer van start gegaan. Wat mij als schrijfcoach voor #227 betreft is de inzendingstermijn voor mijn opdracht daarmee gesloten, sorry. Ik ga hier dus geen uitgebreide feedback meer op geven.
Maar één opmerking kan ik toch niet nalaten te maken: in het Nederlands is het uitdrukkelijk niet de bedoeling om elk woord in een titel met een hoofdletter te beginnen, laat dat maar aan (veel) Engelstaligen over. Zie https://taaladvies.net/taal/advies/tekst/98/hoofdl...

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
  • Zo repareer je een haperend plot
  • 8 manieren om taalvouten te voorkomen
  • De 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
  • Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
  • Schrijftips van bestseller auteur Abdelkader Benali
  • Alles wat je moet weten over het schrijven van dialogen
  • De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
  • Waar let een bureauredacteur op?
  • Een nieuwe editie van ons literaire katern Alice met daarin o.a. de winnaars van onze schrijfwedstrijd 'De Bruiloft'

Als je je aanmeldt vóór maandag 25 maart 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN