Start » Forum » Themaforums » Wekelijkse schrijfopdracht » #227- Zonder Bijvoegelijke Naamwoorden

#227- Zonder Bijvoegelijke Naamwoorden

1 reactie [Laatste bericht]
J Zwier
Laatst aanwezig: 1 week 2 dagen geleden
Sinds: 8 Jan 2019
Berichten: 1

#227- Zonder Bijvoegelijke Naamwoorden

Feest en vermomming

Straaltjes bloed liepen over zijn gezicht. Het was als zweet. Alleen dikker, en het plakte meer. Hoewel hij geen pijn voelde, hield het hem op. Elke keer als er bloed in zijn ogen kwam moest hij met zijn ogen knipperen om weer te kunnen zien. Hij had geen tijd voor deze vertraging en zocht naar een manier om het bloed uit zijn gezicht te houden. Zijn kostuum gebruiken kon niet. Hij zou herkend worden. Op dit moment was zijn anonimiteit waarborgen een belangrijker onderdeel van het plan dan zijn gezondheid. Langzaam liep hij door de menigte mensen heen. Hij liep naar zijn doelwit. Haar haren hingen los over haar schouders. Zoals ze dat altijd had. Hij keek naar haar bewegingen, ze waren gememoriseerd in zijn hoofd. Hij kon in haar ogen zien hoe ze zich voelde en kon via haar heupen zien dat ze aangeschoten was. Maandenlang had hij zich voorbereid op dit moment. Hun eerste ontmoeting. Hij had het geweten vanaf het moment dat zij de uitnodiging kreeg. Dit was zijn kans. Zijn kans op geluk. Hij zou haar zielsgelukkig maken. Alleen wist ze het nog niet. Hij tikte op haar schouder. “Hey”. Hij voelde zich duizelig worden. Niet nu. Hij was zo dichtbij. Langzaam werd het zwart voor zijn ogen. Hij voelde aan zijn voorhoofd. Het bloed stroomde sneller. Toen hij een laatste keer opkeek, was haar gezicht geschokt.

Reacties

Schrijfcoach Ka...
Laatst aanwezig: 4 uren 32 min geleden
Sinds: 18 Dec 2018
Berichten: 70

Hallo,
Leuk dat je nog aan #227 mee wilt doen, maar inmiddels is #228 alweer van start gegaan. Wat mij als schrijfcoach voor #227 betreft is de inzendingstermijn voor mijn opdracht daarmee gesloten, sorry. Ik ga hier dus geen uitgebreide feedback meer op geven.
Maar één opmerking kan ik toch niet nalaten te maken: in het Nederlands is het uitdrukkelijk niet de bedoeling om elk woord in een titel met een hoofdletter te beginnen, laat dat maar aan (veel) Engelstaligen over. Zie https://taaladvies.net/taal/advies/tekst/98/hoofdl...

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
Schrijftips van Murakami? Lees Schrijven Magazine
  • De 9 grootste schrijfvalkuilen – en hoe je ze voorkomt
  • Het geheim van goede personages
  • Tutorial schrijven met al je zintuigen.
  • Schrijftips krijgt van de Japanse grootmeester Haruki Murakami.
  • Jaap Robben over het  geheim van de perfecte zin.
  • Schrijven gelukkig maakt - nu wetenschappelijk bewezen!.
  • Schrijftips van Paolo Giordano (De eenzaamheid van priemgetallen).
  • Bouw je eigen fantasywereld.
  • Show don't tell in non-fictie/

Wie zich vóór maandag 21 januari 16:00 u. heeft aangemeld als abonnee, krijgt dit nummer thuisbezorgd.

MELD JE AAN