Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #209

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Wilma van den Akker, Jackman, Frank Noë, Nel Goudriaan, Janko Ekkel, Marijcke Cauwe, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn en Greetje Kruidhof. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 208e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

schrijfopdracht gratis feedbackBron UnsplashSchrijfopdracht #209 - Gezicht

Door Jackman

Beschrijf je gezicht tot in detail. Neem er een spiegel bij en beschrijf wat je ziet en wie je ziet. Schrijf aan jezelf in de 2e persoon, dus jij. Schrijf van binnen naar buiten, dus vanuit je gevoelens. Wat zie je voor
persoon in de spiegel, wie is het, wat heeft hij/zij meegemaakt? Je bent vrij om te schrijven hoe ver je wilt gaan. Maximaal 500 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.

• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.

• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Jackman publiceerde onder andere Nederlands proza in Vrij Nederland, Passionate, Bunker Hill, Vrijstaat Austerlitz. In 1999 verscheen een debuutroman, in 2000 een bundel met korte verhalen bij uitgevereij Thomas Rap/De Bezige Bij. Engelstalige publicaties in buitenland: Cadenza (UK) kort verhaal, Night Train (VS) kort verhaal, Snow Money (VS) kort verhaal, verschillende korte, verhalen in o.a. Sleeping Fish, Smokelong Quarterly en Frigg Mag. Twee korte engelstalige verhalen werden genomineerd voor de Amerikaanse Pushcart Prize.