Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 208 Robje de Robot

Waarschijnlijk heeft iedereen over tien jaar een robot in huis. Ik noem mijn robot dan Robje. Dat verkleinwoordje geeft me het gevoel dat ik de baas ben over het ding (en hopelijk blijf). Maar moet ik blij zijn met zo’n zielloos werktuig? Het is geen man, geen vrouw, maar een genderneutraal mechaniek. Daar kun je nooit gevoelens voor krijgen, toch? Alhoewel er kennelijk mensen zijn die denken dat het een leuk seksspeeltje kan zijn. Alsjeblieft zeg. Je kunt zo'n ding toch niet behandelen als een mens? Als een vriendin? Het blijft toch een blikken geval. Maar het kan ook makkelijk zijn. Roep “koffie” en het gaat koffie zetten. Of: ‘vuilnisbak naar buiten’, ‘tafel afruimen’: mijn Robje doet het. Ideaal? Nou ik weet niet. Als Robje al je opdrachten uitvoert, blijf je de hele dag op je kont zitten. Nee, laat mij maar blijven bewegen; lijkt mij gezonder. Aan de andere kant: als tennisliefhebber zou Robje een uitstekende tennistrainer voor mij kunnen zijn; alle kneepjes bijbrengen over service, volleys en smashes, zonder zijn geduld te verliezen. Wat zal ik een geweldige tennisser worden! Maar ja …, als iedereen zijn eigen robottrainer krijgt, schiet dat ook weer niet op. Dan worden de vele tegenstanders, die nu al beter zijn, ook weer sterker. Laat dus maar zitten. Toch vrees ik dat ik, net als iedereen op een gegeven moment opgescheept zit met een irritante huisgenoot. Trouwens, wat gebeurt er als het ding kwaad wordt? Als Robje actie gaat voeren tegen de zware werkdruk? Als het weigert om een opdracht uit te voeren? En wat als er een schroefje los gaat zitten, zoals bij echte mensen ook regelmatig gebeurt en ze daardoor doorslaan, of totaal gek worden? Robots hebben, net als mensen, heus wel de nodige gebreken.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Jules: kan niet wachten tot ze bij Ikea staan, zelf in elkaar zetten en dan stuur ik jou een berichtje dat je naar mijn Gijsje kan komen kijken, zo trots ben ik dan, omdat ik hem zelf heb gemaakt; die ik van Marktplaats heb doen het geen van alle

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat ding wordt binnen de kortste keren knettergek van mij, denk ik. Wij vrouwen (ik toch in alle geval) hebben nu eenmaal onze heerlijke eigen logica. Ik wil nog zien dat ze daar ooit een robot naar geprogrammeerd krijgen. Graag gelezen, Jules.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Jules, op mijn werk ontmoette ik mijn eerste robot. Het eerste wat ik vroeg was hoe hij heette. Ik smolt toen hij een dansje deed. Gek hoe zo'n stukje techniek ineens warme gevoelens naar boven brengt. Dat heb ik bij mijn computer nou nooit. Het heeft misschien dan toch iets met de vorm te maken.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het zal zo'n vaart niet lopen, jules. En toch zal het snel gaan. Maar anders dan je denkt, altijd anders. Je hele huis zal de robot zijn.

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Ik wil best zo'n robot in huis hebben. Nu moet mijn man voor robot spelen. Doet hij overigens best goed. (hopenlijk = hopelijk) Er zijn altijd mensen die iets te zeuren hebben.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Vergissing, Peter. Ik heb een hekel aan Ikea met die rotkasten. Robots zijn natuurlijk helemaal een ramp om in elkaar te zetten. Ik kom dan wel bij jou langs,om er eentje over te nemen. Daar heb ik meer vertrouwen in. Dank voor het lezen en je reactie. :nod:

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je, Meiga. Ik denk eerder dat ik gek wordt van het ding, dan andersom. Maar ja ik ben dan ook geen vrouw, hè. :o

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste EdwinChantalenQ (of zoiets), dank je voor het lezen. Ik denk dat ik heel erg zenuwachtig wordt van zo'n dansend stukje blik. Wat gaat ie doen als je hem negeert? Huilen? Schreeuwen? Ook dansen? Slaan? Zingen om aandacht te krijgen? Wie het weet, wag het zeggen. :o

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heel geruststellend, Tilma. Je zult wel gelijk hebben, maar ik wil het eigenlijk nog niet weten. :nod: Dank voor het lezen en je reactie.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je, Tja, voor je reactie. Ik twijfel altijd tussen hopelijk met of zonder n. Maar dankzij jou vergeet ik het nu nooit meer. Voor velen zal een robot een uitkomst kunnen zijn, kennelijk ook voor jullie. Heel vervelend. Misschien zal ik er in de toekomst ook blij mee zijn.

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha Luc, Hoewel ik je snap, vind ik hier een verkleinwoord niet echt vertederend werken. Gewoon, Rob de Robot. Met al zijn gebreken en ook zijn goede kanten. Kijk nog even naar de opdracht, we zijn al bij #208. Dus honderd verder, de tijd gaat sneller dan we denken en zo ook de techniek van de robots. Hopelijk, dus zonder n en niet hopenlijk zoals je schrijft, weet de mens zich te handhaven en vooral menselijk te blijven.

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Jules, … je laat me wat ontspannen na het lezen van de diverse voorgaande verhalen. Zelfs met een lach gelezen. Helemaal na het bedenken door jezelf dat een tennisrobot je toch niet kan helpen om de beste te worden. :thumbsup: :nod:

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Levina. Eerst had ik ook Rob de Robot, maar ik vond het eigenlijk te veel eer voor een schepsel van misschienn hooguit één meter. Vandaar Robje. Alleen om het uit te leggen kwam ik over het maximaal aantal woorden heen.. Dank je voor je reactie en oplettendheid. Ik heb de fouten meteen hersteld.