Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 195 Temperatuur

Na nachten van berekeningen, afgewisseld met sloten koffie en bezorgpizza’s, situeerde hij het portaal in een weide vlakbij de Belgisch-Nederlandse grens. Enthousiast reed hij er naartoe. Tien minuten na doorkomst bevond hij zich in het zonovergoten Californië. Naast hem, rechtopstaand op de zetel van de open cabrio, gilde en wuifde de langharige brunette naar bekenden. Vanuit zijn ooghoek kon hij net onder haar rokje kijken. Het zweet parelde langs zijn neus. Zijn keel was woestijndroog. ‘Cocktail on the beach, honey?’ Als antwoord wiebelden haar borsten even hard als ze juichte. Ter hoogte van zijn kruis kreeg hij het lastig. Ze ging zitten en schoof haar zonnebril omhoog. ‘Then what, Charley?’ Hij wierp haar een snelle zijwaartse blik toe. Zijn grijns kwam over. Oh ja. Haar smaak en geur beleven in een van de vijfsterrenhotels, gevolgd door een barbecue op het strand. Een palmboom verderop vroeg om een laatste verzetje. Hij keek op zijn horloge. ‘That’s an odd one,’ merkte ze op. Hij knikte alleen maar. Oef. Zijn terugkomst in de weide van B. ging gepaard met een regenbui die hij met gespreide armen op zich liet neerkomen. Zijn haren dropen, hij sprong in het zompige gras en lachte naar een boer op een tractor. De man staarde hem lang aan om vervolgens zijn voertuig weer onder controle te krijgen. Hij ging naar zijn wagen, zette de verwarming hoger en reed naar huis waar warme chocolade de nasmaak van de cocktail verdrong. *** Het kan hier eindigen. Ik was geïnspireerd en wilde toch graag het vervolg plaatsen dat het maximum voorbijgaat. De keuze om verder te lezen ligt bij de lezers *** [ Plof. Hij kwam in de sneeuw terecht en leunde tegen een spar aan om zijn evenwicht te bewaren. Verderop boog een tak door. Zijn skipak, bergschoenen en handschoenen zorgden voor warmte, maar zijn gelaat was overgeleverd aan de ijzige wind. Zijn horloge gaf hem vijftien minuten. Bij een temperatuur van -30°. Stom dat hij een bivakmuts vergeten was. Het moest maar. Hij liep rechtdoor, struikelde over sneeuwhompen en wilde niet denken aan wat er onder lag. Voor hem glansde een meer, kristalhelder; in de verte aanschouwde hij de gletsjers. Prachtig. Achter hem hoorde hij gegrom. Niet goed. Hij keek op zijn pols - nog anderhalve minuut - en draaide zich langzaam om. Ze torende boven hem uit. De warmte van haar adem bereikte hem. Hij hapte naar lucht bij het zien van twee jonge grizzlies. De moeder kwam op hem af, haar klauwen hoog geheven, haar gegrom een doodssignaal. Hij mocht, kon zelfs niet bewegen, telde de seconden veel te snel af. Opnieuw. Ze naderde op vier poten, haar muil open. Hij bad met het zweet op zijn voorhoofd. ]

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marlie, wat een fantasievolle invulling van de opdracht! Erg beeldend geschreven. De korte versie vind ik een mooi afgerond geheel. Misschien kan je voor de duidelijkheid aan het begin nog even benoemen dat de portaal in een weiland staat? Met plezier gelezen!

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Aangepast, Chantal en in de terugkeeralinea ook iets gewijzigd dat niet klopte. Bedankt en fijn dat je het leuk vindt!

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat een fantasie. Klopt mijn fantasie dat een portaal een soort tijdmachine is? En ik vraag me af of je nu in een tractor zit of op een tractor. Met plezier gelezen.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Echt geweldig hoe je de lezer in een paar woorden van de lage landen naar Californië transporteert. Ik heb wel een paar kleine puntjes: - "Ter hoogte van zijn kruis kreeg hij het lastig" vind ik onnodig omzichtig, als je bedoeld te zeggen dat er te weinig ruimte in zijn broek was voor zijn erectie. - "Palmbomen genoeg voor een laatste verzetje" Hoeveel heb je er nodig voor een verzetje? - "De man staarde hem te lang aan om vervolgens zijn voertuig weer onder controle te krijgen." Ik zou hier "te" weglaten. Nu wordt er gesuggereerd dat hij de sloot in reed of tegen een boom of zo. Met veel plezier gelezen!

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Levina, Het portaal is meer een manier om vd ene naar de andere plaats te gaan, sneller dan een vliegtuig. Zijn horloge is aangepast en afgestemd in tijd. Op de tractor is het geworden, dank voor je scherpe blik en het lezen. @Bartsnel, Je twee laatste puntjes zijn aangepast, ze houden het verhaal niet tegen, dank je! Dat eerste laat ik even, ik probeer het voor evt andere lezers op het oorspronkelijke te houden, hoewel je vast gelijk hebt. Dank voor je compliment . Strand en open wagens kwamen meteen in me op. Dank voor het lezen!

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Goed verhaal. Wie ben ik om iets over regels te zeggen? Ik vergeet ze vaak. Lekker voluit gaan.

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Chantal, wat een fantasie! Ik heb het 2x gelezen, kan het nog niet navertellen, maar heb er wel van genoten! Boeiend verhaal, dat je heel beeldend hebt geschreven!

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben altijd in voor een stukje teleportatie of tijdreizen. Heerlijk dynamisch geschreven. Het is wel een beetje onduidelijk hoe hij in een cabrio is beland en waarom de brunette zo snel op haar gemak bij hem is. Then again, Californian girls... Maar die beer, die kan echt niet. Dat is zo ongeveer het eerste cliché van door een 'portaal' stappen: aangevallen worden door een wild beest dat vervolgens tussen reiziger en exit staat terwijl de klok wegtikt. Schrappen, Chantal! Sorry, Marlie.

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik passeer de NL-BE grens heel regelmatig en ik zag het dan ook direct voor me hoe hij in dat weiland zit te cyberen. De volgende keer dat ik de grens overga zal ik er aan terugdenken en glimlachen :D

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Erg leuk, Marlie, er zit ook vaart in je stuk. Ik houd hier wel van en zou er graag meer over willen lezen. Dean Koontz heeft ooit een spannend boek geschreven over teleporteren maar dat ging op het laatst gruwelijk mis. Hoop voor jouw HP dat het beter afloopt met die cliché-beer :nod: Daar is af en toe overigens niks mis mee, vind ik, mede gezien het feit dat ik zelf deze week ook volledig cliché bezig was :lol: