Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid

#175 Onthouden

Onthouden Het is pikdonker. De zachte wind brengt het geritsel van de bladeren in vlagen op gang. Een doek scheidt ons van de buitenwereld. Zij ligt naast me, in een iets te wijd T-shirt en een slipje. De luchtbedden zijn strak tegen elkaar aangeschoven en de slaapzakken liggen als éénpersoonsdekbedden over ons heen. Bij het omkleden zag ik haar ontblote bovenlichaam. Ik zag hoe haar borsten zich toonden toen ze al in haar T-shirt geschoten was en zich vooroverboog voor een nachtzoen. Ze ligt op minder dan een armlengte van mij vandaan. Ik verschuif mijn hand richting haar en stop als ik stof voel. Ik hoop dat zij het is. Ze had haar arm om mij heengeslagen toen we van de bar naar de bungalowtent liepen, die we met de andere vakantiekrachten delen. Vrolijk en aangeschoten. Vanavond zijn we met zijn twee. Van de oude ploeg blijven alleen wij over. Morgen komen de nieuwe. Vrijdag, denk ik. Vrij-dag. Ik lig doodstil op mijn rug. Alleen mijn hand. Millimeter voor millimeter. De wind. De vlagen. Het geritsel. De stof van mijn onderbroek, die steeds meer tegendruk geeft. De twijfel. ‘Erica?’ fluister ik. Ze beantwoordt mijn vraag met een zacht gesnurk.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hadeke, Prachtig en mooi opgebouwd. Het gesnurk is uiteraard jammer - het eenzijdig verlangen is altijd een sterk element in een verhaal. tipje: 'ik hoor' is niet zo fraai. De zachte wind brengt enz. is meer beeldend ( de wind doet het werk) 'Ieder onder onze eigen slaapzak' is overbodig, het blijkt al uit de voorgaande zin.

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
goed verhaal, prettig geschreven als detail zou ik denken dat 'veel' voor minder dan een armlengte wat veel is

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk geschreven, ik vond de overgang een beetje ruw tussen: . Ik hoop dat zij het is. We zijn aangeschoten. Wellicht kan dat chronologisch in plaats van net uit de tijdslijn?

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Dank voor jullie reacties. 'Veel' is inderdaad wat veel. ;-) Ik heb de overgang wat aangepast, daarbij niet gekozen voor chronologie, vanwege de zorgvuldige 'ontsluiting' van informatie. Hopelijk werkt dat binnen dit verhaal.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hadeke, Zo beeldend dat ik weer even in zo’n vakantietentje van vroeger lag, in gedachten. Herkenbaar, de spanning, de vrijheid. Mooi verhaal, Hadeke.

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Dank. En Nel, ik wilde het nog op gaan zoeken, maar, omdat niemand erop reageerde dacht ik: 'Blijkbaar toch juist geschreven.' ;-) Inmiddels aangepast.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hadeke, Even terug in de tijd en dan dat schuchtere. Mooi. Geslaagd ook want ik ziet dit haarscherp voor me. Wilde ik je toch nog even laten weten al zitten we intussen in # 176. :)