Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#175 - Voorspel

Na het douchen gebruikt ze haar favoriete parfum en borstelt haar haren. De naakte vrouw in de halfbeslagen spiegel heeft een glinstering in haar ogen. En mooie borsten. Het klokje op het plankje zegt: nog twintig minuten. Ze poetst haar tanden. In de slaapkamer trekt ze het dekbed recht. De donkerrode lingerie ligt al klaar. Ze trekt het langzaam aan. De luxe zijde streelt haar huid. De wekkerradio op het nachtkastje zegt: nog tien minuten. In een opwelling trekt ze de stekker uit het apparaat. Het Chanel-jurkje glijdt soepel over haar omhooggestoken armen. Ze draait rondjes voor de manshoge slaapkamerspiegel en kijkt naar een vrouw op wie ze zelf verliefd zou kunnen worden. Ze besluit om schoenen achterwege te laten. In de huiskamer steekt ze de kaarsen aan en opent de port, schenkt alvast een glaasje voor zichzelf. De eerste slok gloeit in haar buik. De wandklok zegt: nog vijf minuten. Ze zet zachte muziek op en zakt loom onderuit op de bank. Haar hand glijdt gedachteloos over haar been. De bel gaat.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Jawel. Mooi stukje. Erotiek gaat, denk ik, over beleving en vooral - dat is zeker - spanning. In je stukje gebeurt niets en toch is het vol beleving en is de (sensuele) spanning voelbaar. De ontlading hangt onvermijdelijk in de lucht. Dit zou ik schrappen of vervangen:
De bel gaat.
Het breekt, voor mij, de sfeer. De zintuigen van deze dame staan op scherp. Die hoort de auto op de oprit, de voetstappen naar de deur, etc. Die heeft geen bel nodig.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha Ostinato, Een mooi stukje / inkijkje hoe iemand zichzelf klaar maakt om iets sensueels te gaan doen. De erotiek mis ik een beetje / het functionele aankleden en jezelf bekijken is erg veel afleiding en met de tijdswaarneming breekt het erg. Het moment dat ze zelf de klok uitzet vond ik goed, jammer dat de wand klok er nog was. ;) De spanning van het niet weten is leuker. Ook breekt het een beetje dat ze zo snel klaar is na het douchen, meestal kosten dat soort rituelen langer (althans in mijn beleving) :) De suggestie om de bel weg te laten is inderdaad ook een leuke, breekt minder de spannings opbouw. Dichtslaande portieren en (meerdere?) voetstappen ...

Lid sinds

3 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Een Rode oortjes (tijdschrift) scene :thumbsup: Bijzondere titel maar waarom hiervoor gekozen en niet het woord -voorbereiding- of misschien zelfs -voorspel- ? Dat geeft m.i. al een spannend beeld.
Na het douchen gebruikt ze zijn favoriete parfum en borstelt haar haar. De naakte vrouw in de halfbeslagen spiegel heeft een glinstering in haar ogen. En mooie borsten.
Het gebruik van- zijn favoriete parfum - zette ergens een travestiet beeld in mijn hoofd. De later gebruikte zin: - een vrouw op wie ze verliefd zou kunnen worden- bevestigd dit onbedoeld. Manshoge spiegel las ik ook als een hint. Aan het einde ging ik herlezen of ik iets over het hoofd had gezien. Ik voel afstandelijkheid in het stukje, beschouwend. Misschien door het perspectief? Daardoor raakte het erotische me niet. Beter :? : borstelt haar haren ? Eens met de bel en ik mis het insmeren met body crème. Ik denk dat het onderwerp zeker potentie heeft doordat de lezer zich erin kan herkenen. :nod:

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Angus Dank! Een alternatief voor de bel was inderdaad beter geweest, of weglaten. @Darkvalley Drie klokken was misschien wat veel van het goede. Ik wilde het tijdsverloop duidelijk hebben, maar dat had ook anders gekund. Dank voor je reactie. @May Laysen Het grappige is dat jij precies de punten eruit pikt waar ik over twijfelde. Ik had de titel 'voorbereiding' al ingetypt, maar heb die om de een of andere reden toch weer weggehaald. Jouw 'Voorspel' is veel beter! *Edit: overgenomen. Zijn/haar favoriete parfum, 'zijn' verwijst natuurlijk naar de minnaar die zal komen, maar ik begrijp jouw interpretatie heel goed. Haar haren: inderdaad een verbetering, ik vond 'haar haar' al niet echt mooi. *Edit: overgenomen. En het is nu haar favoriete parfum, Ik had zelfs body lotion overwogen, maar dat weggelaten omdat dat mogelijk afknappend zou werken (het woordje 'smeren' vind ik bijv niet zo fijn). Komt de afstand misschien door de klokjes? Ik had misschien iets meer in haar huid moeten kruipen. Dank voor je feedback! @schrijvenmaar Dank! Dat was waar ik op hoopte.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooie tekst, met wat woorden die de erotische gevoelens benadrukken. Het is zoals het zou kunnen zijn. Port op tafel, kijk, dan kan bij mij een verhaal niet meer fout gaan. Er zit spanning in, verlangen, speelsheid. Ik zet je verhaal in de top 3.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Maddbrug Dank! Ik had eerst wijn geserveerd, maar toen bedacht ik dat port zoeter, stroperiger, sterker en vooral: erotischer is. Top 3 maar liefst? Een hele eer!

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Stagiair
 • Redacteur
 • Uitgever
Mooi stukje Ostinato, en goed om te zien hoe je over alle details hebt nagedacht. Gewikt en gewogen. Wijn of toch Port? :-) Daarom een paar details: Het drie keer terug laten komen van de klok, is voor mij wat te nadrukkelijk. Een keer zou volgens mij voldoende zijn. Deze zin begreep ik niet: In een opwelling trekt ze de stekker uit het apparaat. Wil ze dat de tijd stopt? Ze wil toch juist dat de tijd sneller gaat? Bel aan het eind zoals Angus zegt beter helemaal weglaten. Dan draait je hele tekst om het voorspel.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dankjewel Frank. Die stekker uit de klok is voor later, als ze in bed liggen, dan wordt de sfeer niet verstoord door digitale rode cijfers die laten zien dat het al heel laat is en tijd om te gaan slapen. Ben het met je eens dat drie keer een klok te nadrukkelijk is.

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het is een mooie scene, vooral het aftellen werkt goed. Maar geen schoenen? Op de een of andere manier had ik wat mooie stiletto's wel passend gevonden ...

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Marceline. Ja, die schoenen. Ook over getwijfeld, maar uiteindelijk voor mijn eigen persoonlijke voorkeur gegaan. :) Ik vind hoge hakken vaak onnatuurlijk staan en zie mooie vrouwen graag op blote voeten. Ik vermoed dat veel mensen die stiletto's van jou erotischer zouden vinden. Dank voor je reactie.

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ostinato, Die drie pratende klokken houden mij uit het verhaal. En dat vind ik jammer want de handelingen daar tussenin heb je prachtig en sensueel beschreven. (Ik ga ook voor blote voeten. Puur natuur.) Suggestie voor het einde: de sleutel in het slot horen vind ik persoonlijk beter passen bij de pose die ze op de bank aanneemt. Als ze moet opstaan om de deur open te doen heeft die houding geen zin. ;)

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ostinato, Mooi stuk, ook omdat het 1 personage betreft. Over de schoenen wel/niet. je besteedt er nu deze zin aan:
Ze besluit om schoenen achterwege te laten.
dat is wat omslachtig (ze besluit om) en geeft daarbij geen beeld. je kunt de schoenen erbij betrekken, zonder dat ze die aantrekt:
Ze besluit om schoenen achterwege te laten. In de huiskamer steekt ze de kaarsen aan en opent de port, schenkt alvast een glaasje voor zichzelf.
zoiets: 'In de huiskamer zet ze haar suède pumps naast de salontafel. Ze steekt ze de kaarsen aan en opent de port, schenkt alvast een glaasje voor zichzelf.'

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Willemina: de klokken werken voor de een wel, voor de ander niet. Door de diverse feedback denk ik nu dat ze in ieder geval te nadrukkelijk aanwezig zijn. Die sleutel in het slot is een hele goede suggestie. Dank voor je reactie! @janp Dank voor je feedback. Ik zie wat je bedoelt; het is inderdaad wat omslachtig. Ik zou de schoenen dan weer niet naast de salontafel zetten (en 'suède pumps' is wel heel specifiek - en omslachtig?). Daar struikel je er maar over :). Misschien gewoon: 'Ze trekt geen schoenen aan.'? @schrijvenmaar Met dank aan May Laysen

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ostinato,
Ik zou de schoenen dan weer niet naast de salontafel zetten (en 'suède pumps' is wel heel specifiek - en omslachtig?).
Oké, ergens anders ;) Wat mij betreft benoem je de schoenen specifiek of geheel niet. (Alleen het woord 'schoenen' geeft geen beeld)

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Over de schoenen. Niet voor dit stukje (want waarschijnlijk teveel woorden). Misschien een idee om haar in zo'n setting te laten twijfelen tussen leren lak-laarzen en de door marceline genoemde stiletto's in combinatie met (uiteraard) zwarte naadkousen, en dan laten besluiten voor blote voeten en onbedekte benen.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
het besluiten om schoenen achterwege te laten zegt mij dan weer wel heel veel; ik heb er direct een goed gevoel bij, ongeacht welke schoenen ze allemaal niet aandoet

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Ostinato, wauw, er zal zo maar op je gewacht worden... Blootsvoets, met port, maar dan liever zonder nadrukkelijke tijdswaarneming en zonder bel. Ik ga ervoor! :)

Lid sinds

3 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Mag ik ook nog iets over de schoenen zeggen? Benoem ze niet, laat de lezer het uiterlijk van de schoen zelf invullen. De keuze blote voeten zegt mij ook veel: ontwapenend en relaxed/ op haar gemak/ bewuste keuze die niet voor de hand ligt bij haar verleiding- outfit. . Suggestie: Ze loopt de pumps voorbij. Het kleed kietelt onder haar voeten. ;)

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Ostinato, Iedere schrijver/schrijfster heeft (erotische) fantasie. De een wat meer, de ander wat minder. Wat de juiste weg is om daar mee om te gaan, zal niemand ooit met zekerheid kunnen zeggen... Jouw 'voorspel-dame' vertelling vind ik mooi. Ieder woord zit op zijn plaats. Natuurlijk kan ik met mijn fantasie een hele rits van bijkomstigheden erbij fantaseren, maar dan is de magie van het originele verhaal verdwenen. Laat de vertelling zijn zoals ze is, fijntjes, teder, met leuke details zoals het op zichzelf verliefd kunnen worden. :nod: Wie het schoentje past, trekke het aan. :o

Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ostinato, Een mooi verhaal met zorgvuldig benoemde details. Omdat je steeds de tijd aangaf, had ik het idee dat er een "klant" zou komen . Achteraf natuurlijk dom van me, want die zou ze natuurlijk niet thuis uitnodigen. :o Graag gelezen!

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dames, dank voor jullie reactie. Ik ben stiekem wel blij dat het bij jullie in de smaak valt, ik heb de indruk dat er aardig wat verschillen bestaan in de beleving van erotica door mannen en vrouwen.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dames, dank voor jullie reactie. Ik ben stiekem wel blij dat het bij jullie in de smaak valt, ik heb de indruk dat er aardig wat verschillen bestaan in de beleving van erotica door mannen en vrouwen.
tussen vrouwen onderling ook wel, hoor. Ik verbaas me deze week veelvuldig en uitvoerig. ik heb intussen nog eens gedacht over die bel, die, net zoals die schoenen, voor mij dus wel werkt. Misschien ook een vrouwen-ding? Haar zintuigen staan niet op scherp, ze zit heerlijk op de bank te mijmeren, haar gedachten al veel verder op,de avond - die hand die daar zo'n beetje z'n eigen ding doet ... het is een lekker zwoel wegdroom moment. En dan gaat de bel. En dan gaat het echt worden, alles waarover ze heeft kunnen fantaseren gaat beginnen; pas door die bel springt ze op scherp, wordt het echt spannend. Ik zou de bel erin houden.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hm, leuk commentaar, schrijvenmaar, en ik voel me vereerd dat je over m'n tekst nadenkt ... maar staat ze inderdaad niet op scherp? Die aftellende klokjes doen anders vermoeden. Achteraf gezien zou ik die klokjes geloof ik grotendeels schrappen. Die kloppen niet helemaal met dat lome onderuit zakken en die dwalende hand.