Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#173 - verlichte gondels

vanop de maan kijk ik naar de verdronken lage landen. volgens de laatste satellietbeelden staan er op de kleine eilanden plots grote dennenbomen versierd met lichtjes en balletjes de verlichte gondels brengen familieleden bij elkaar zij houden zich aan de tradities van vroeger waarom zijn wij toch ooit geëmigreerd?

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
@Emy, vanop? Bewust? Vanaf? Vraag me af of het de Friezen zijn die zijn gebleven. Emigreren naar de maan ...

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Emy, Leuk beeld van die eilandjes verbonden met gondelverkeer. Ik vraag me af of het gedicht de laatste zin nodig heeft. Zou je de meewarigheid ook in de eerdere regels kunnen stoppen?

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Emy, Ik vind dit een zeer leuk en origineel gedicht. Vanop de maan zie je weer een nieuwe wereld ontstaan waarin via verlichte gondels mensen bij het kerstfeest gezellig samenkomen. Tof. :thumbsup: Het menselijk ras is niet uit te roeien, noch hun tradities. :o

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
In plaats van naar de maan te staren, kunnen we straks vanaf de maan met heimwee naar de aarde staren. Ben erg benieuwd hoe het leven op de maan zal zijn. Graag gelezen

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Mili Mijn hoofd zei “vanop”  dus onbewust bewust ;) De lage landen was in mijn gedachten bijna even groot als het volledige Nederlandstalige grondgebied @Darkvalley Af en toe heb ik rare kronkels ;) @schrijvenmaar Dat zal ik eens aan mijn voorouders moeten vragen  maar ik vermoed het gebrek aan dennenbomen daarboven, dank je  @Tilma Misschien is die laatste regels inderdaad overbodig, al hebben sommige lezers dit niet automatisch meegelezen… @Mechtilde Dank je voor het compliment! Laat tijdig weten wie je mee weg zou sturen  @Coach Marijcke Cauwe Dank je wel, tradities kunnen veranderen en evolueren mee met de mensen neem ik aan  Ik vind dit een zeer leuk en origineel gedicht. @siv Dat vraag ik me ook af, hoe het zou zijn, maar die heimwee zal pas wegebben na vele generaties vrees ik. Dank je wel !