Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#170 : Jef en anderen

Onze buur Jef van Schilde hij is lid der fietsersgilde bekend met elk parcours wint hij bijna iedere tour en ook een kus van Miss Reinhilde. Hiernaast Michiel Van der Veken T'rug vader sinds enkele weken Moeder Lies kan het wel weten Broer Jasper zal 't niet vergeten : Violetje wordt nu 't meest bekeken.

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Sarina, ik heb het idee dat je je buren echt kent, en dat betekent dat je ze goed geschetst hebt. Ik zou het leuk vinden om zo'n limerick van mijn buurvrouw te krijgen! Reinhilde de vrouw van Jef? Dat schat ik zo in. Als dat zo is, zou je er ook 'zijn Reinhilde' van kunnen maken, dan is het meteen duidelijk en het past in het ritme. Als dat niet zo is ben ik bang dat ik de naam niet zo kan plaatsen, al is hij prachtig. Schrijf ze, Greetje Kruidhof

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank jullie voor de leuke reacties. Ja, ik hou wel van Jef, de laatste oorspronkelijke bewoner uit onze straat. En Michiel met zijn gezin, zijn aangename buren. Zij zijn de goede buren die het gemis van verre vrienden opvangen. Jef is in de late herfst van zijn leven, Michiel en Lies zijn jonge ouders. Mijn man en ik, behoren tot de generatie er tussen in. De uitdaging om Jef zijn passie als wielertoerist in de verf te zetten, was de eerste strofe te rijmen op 'Schilde'. Wat krijgt een winnaar van een 'tour' ? Een kus op het poduim van de plaatselijke schoonheid. En daarvoor heb ik Reinhilde in het leven geroepen : om te rijmen op Schilde. In Vlaanderen klinkt deze naam eerder als 'Hielde'. Ik hoop dat de overwegend Nederlandse leden het eerder uitspreken zoals het geschreven wordt. P.S. Is het fout om echte namen te gebruiken ? Ik heb getwijfeld om mijn buren met naam te noemen, al weet geen kat waar ik juist woon.