Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

opdracht # 166 - geboorte van de man (knipoog) @ Connie

Naakt stonden ze schouder aan schouder, de vrouwen. Venus, de verleidelijke vrouw pronkte met haar schoonheid, naast Aphrodite die voor schoonheid niet onder haar moest doen. Hun hofdames, de drie Gratiën, stonden met warme mantels gereed voor wanneer de dames het koud zouden krijgen. Iedere vrouw die gezond en sterk was deed het werk dat van haar verwacht werd. Arbeid die hen als vrouw van de werkende klasse door het lot was toebedeeld. Maria plukte vijgen, Maria Magdalena kookte ze tot een heerlijke lekkernij voor op het brood dat Truus gebakken had. Karin voorzag de menigte van drank. Sneeuwwitje veegde het strand schoon geholpen door Mevrouw Curie die tegelijkertijd naar genezende kruiden zocht en Lara mende het paardje dat de vuilniswagen trok. Marilynn Monroe gaf het dier klopjes op de flanken om het aan te moedigen en hield het worteltjes voor de neus. Het hengstje was hier erg gevoelig voor. Het honingkleurige strand was bezaaid met tulpen die Audrey Hepburn uit Amsterdam had meegebracht. Brünhilde zong een aria uit de Walküre, Mata Hari danste slechts gekleed in sluiers, met blote voeten in de branding, hand in hand met Lara en Jane Eyre. Kortom het was een geweldig feestelijk gebeuren. De harten van de vrouwen bonsden van opwinding over wat komen ging. Het orakel van Delphi had voorspeld dat een wezen gelijkend aan vrouw, maar toch op een bijzondere manier “anders”, door Zeus in een bronzen schelp naar de kust werd geduwd. Het wezen was zojuist door Zeus van de schelp gestoten omdat het geen aanstalten maakte onder ogen te komen van zoveel lieftallige vrouwen. De vrouwen hielden hun adem in, begonnen toen gezamenlijk hard te gillen en stormden op het in de branding rollende wezen af. De oerkreet: "Een man, meisjes, er is een man aangespoeld", hing nog dagenlang in de lucht. Ze zochten en zochten, maar er was geen spoor meer van hem te vinden. Bibberend zat hij verscholen onder de bronzen schelp.

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik moest hier heel erg om lachen. Arme man, geschrokken van al die enthousiaste joelende vrouwen die hem willen, als fans die hun popster van het podium willen trekken.

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo coach B, Ik heb er gelachen om deze komische vertelling. Ik had graag vanuit een duinpan de boel staan observeren en mooie foto's gemaakt van alle opgewonden standjes, pardon ik bedoel: dames. Het is maar weer duidelijk wie het sterke geslacht is, hè ;)

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag collega, Ik ga niet inhoudelijk reageren. Vind het te vol van humor om er iets zinnigs over te zeggen. Laat staan op te schrijven. Ik neem de glimlach mee naar de zetel. Hartelijke groet, schrijfcoach Inanna