Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#166 Geboorte

Met mijn rijlaarzen sta ik in de modder. Miezerdruppels besprenkelen mijn gezicht. Een witte merrie ligt op haar zij in het gras. Ademdamp komt uit haar neusgaten, ze kreunt. Schokkend met elke trilling van haar lijf ontstaat er een opening tussen haar achterbenen. Een gestrekt zwart been komt in een vlies naar buiten. En dan het hoofd, wat vooruit probeert te kruipen op zijn voorbenen. De achterbenen blijven steken. Moeder rust, kreunt en trilt. Rust, kreunt en trilt. Tot het vlies met veulen naar buiten glijdt. Haar lichaam verstild, haar buik ademt en ademt. Ze komt rechtop zitten, en graast. Ze kijkt naar achteren naar haar veulen. Het veulen kijkt naar haar. Zij graast weer en kijkt, graast en kijkt. Alsof de werkelijkheid nog niet echt is. Mijn adem stroomt weer. Mijn lichaam is nat. Mijn voeten staan vastgezogen in de modder. Verstild en één met het leven.

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wauw, ik stond naast je en zag het gebeuren. Wat een krachtig verhaal en een mooi moment om mee te maken! De herhalingen maken het indringend, misschien kan ' Alsof de werkelijkheid nog niet echt is' wel weg als je het meer laat blijken uit de manier waarop ze dan kijkt? Ik vind het wel een mooie zin, dat wel. Graag gelezen!

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Net als i-Kat stond ik met mijn kaplaarzen aan in de modder naast je te kijken naar de geboorte van een veulen. Dank je wel dat ik via jouw woorden getuige kon zijn van zo'n moment.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
zonnestraal, De scene krachtig neergezet. Past ook bij het dier. De opening kan iets meer in lijn van die kracht.
Met mijn rijlaarzen sta ik in de modder. Miezerdruppels besprenkelen mijn gezicht.
bijvoorbeeld de laarzen tot onderwerp vd zin maken: 'Mijn rijlaarzen staan in de modder.' en verzin voor 'Miezerdruppels besprenkelen' woorden die meer passen bij de sfeer van het moment.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ohoo, Zonnestraal, ... wat mooi geschreven. Ik stond erbij en keek ernaar en voelde de vloeiing. Ook door die herhalingen. Prachtig.

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Zonnestraal, Je kracht en het schone van je naam voel ik in je uitwerking. een vraag. Je schrijft: Ze komt rechtop zitten Meestal zit een paard niet. Ze gaat staan, graast en kijkt naar achteren ... Je tekst is al heel krachtig en kan zonder het woord 'vervolgens'. hartelijke groet, schrijfcoach Inanna.

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt allen voor jullie mooie reacties. @ ambilicious Ik denk dat een paard niet vaak zit maar in deze situatie deed zij het toch echt op haar achterbenen en voorbenen ineen getrokken naar zich toe. Ik denk dat staan nog te vermoeiend zou zijn. De vervolgens heb ik inderdaad aangepast.