Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#166 - Regenboog

Vlakje voor vlakje kleur ik met mijn nieuwe pastelpotloden. Het pigment schuifelt zacht over het papier en geeft me een uitermate bevredigend gevoel. Ik heb ook professionele Rembrandt krijtjes gekocht maar ik teken daar nauwelijks mee. Ik pak er een aantal vast en beweeg mijn vingers zo dat de kleine stokjes zachtjes dof tegen elkaar tikken. Op mijn handen zie ik kleurstof zich mengen als een regenboog. Ik bekijk mijn zwarte papier en zie dat er langzaam een realistisch beeld te voorschijn komt. Primaire kleuren stapelen zich op en vormen een oogstrelend samenspel. De gecreëerde leeuw is nog maar voor de helft af. Zal ik het zo laten? Nee, ik moet verder, ik wil verder. Het is stil in huis en er is alleen maar dat vredige ruisen als kabbelende golven op een leeg strand.

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Gelukkig je bent er weer. :) Ik vroeg het me al af in een reactie onder mijn bijdrage, waar is I-kat toch. Mooie geboorte waar ik helemaal rustig van word. De concentratie en het doorzettingsvermogen in een fijne setting. Fijn verhaal.

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De geboorte van een kunstwerk. Ik zie voor me hoe de hp bezig is. Ook de wil om door te gaan. Wat mij betreft zou de laatste regel geschrapt mogen worden, je verhaal 'verbeeldt' het al.

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nancy, wat een lieve reactie. Ik had geen zin in nog een stroopwafelverhaal en had het druk met andere hobby's zoals je hier kunt lezen ;-) Ik ga straks jouw verhaal lezen. Hadeke, je hebt gelijk laatste zin geschrapt: Elke creatie is een geboorte en een cadeau. Dank je voor je fijne reactie!

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag I-Kat, Wat een 'lieflijk' verhaal. Een zachte toon, die uitstekend past bij de pastelkleurpotloden. Heb je bewust voor 'schuifelen' gekozen? Een eerste associatie kan zijn: voortbewegen zonder je voeten op te tillen of een vorm van dansen. Bedoelde je het wellicht in deze laatste betekenis? Dansen? Dank je wel voor het contrast in genieten, creëren en doorzetten. hartelijke groet, schrijfcoach Inanna

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Schrijfcoach Inanna, ik ben verguld door je warme reactie. Schuifelen is bewust gekozen maar ik twijfel nog wel over hoe het geluid van krijt beschreven kan worden. Het is te veel gevoel bij mij. Suggesties zijn welkom!

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
i-Kat, Ook ik heb je gemist, maar ik kan mij voorstellen dat je geen zin had in nog meer stroopwafels. een heerlijk verhaal schreef je. Mooi, ik zie het kunstwerk groeien. ook zie ik je nieuwe profielfoto. ook half. En de daar gecreëerde leeuw zie ik als het resultaat van de tekening die je beschreef. Klopt dat?

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je neemt me mee in het kleuren van pastelpotloden, zo heerlijk rustgevend. Dank je voor je verhaal.

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Fijn, I-kat, zo fijn als pastelpotloden. En ik kan me ook zo voorstellen hoe alleen het vastpakken van professionele Rembrandt krijtjes al voldoening geeft, ook al kleur je er nauwelijks mee. Mooi hoe je dat beschrijft. Ik denk ernstig na over het geluid van krijt (of pastelpotloden), ik ben er nog niet uit. Krassen is hier niet zacht genoeg, dansen geeft het geluid niet weer ... Ik denk verder. :) :thumbsup:

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marceline, fijn om gemist te worden :o , ik heb jullie ook gemist! Ik vond de eerste stroopwafelopdracht al niet fijn, een tweede kon ik niet verwerken :D mijn profielfoto stelt een kat voor, i-kat 2.0, te klein om te zien kennelijk, moest er wel om lachen. De leeuw is er ook maar helaas kan ik geen foto plaatsen hier. Ik vond de leeuw beter in het verhaal passen. Eigenlijk had ik deze mooie ervaring bij het maken van een hond maar dat klonk al helemaal niet poëtisch :lol: Dank je Siv, wat heerlijk dat ik je heb kunnen vermaken!

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Jaaa Elyse, ik heb jouw poëtische inborst nodig, dank voor het nadenken hierover :)

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een bijzondere geboorte! :nod: Waarom kleur je in en kleur je niet gewoon? Ik ging er over nadenken tijdens de eerste zin en kwam tot de conclusie dat het een tekening in vakjes is met kleurnummers erin zodat de tekening getoond wordt. Klopt dat? [Ik heb ook professionele Rembrandt krijtjes gekocht maar ik kleur daar nauwelijks mee] Omdat het woord kleur en kleuren meerdere keren in het stukje gebruikt wordt zou ik het hier vervangen door:-maar ik gebruik ze nauwelijks- of zoiets. Fantastisch dat je ook zo mooi kunt tekenen. :thumbsup:

Lid sinds

3 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi I-kat, ik zag je reactie en je nieuwe avatar eerder vandaag, maar pas nu je eigen verhaal. Daar word ik stil van; zo mooi, het is eerder opgemerkt; net als pasteltinten zo zacht! :thumbsup:

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Rustgevend verhaal en leuk dat je je andere hobby gebruikt als inspiratiebron. Heb even het verschil in pastelpotloden en rembrandt krijt moeten zoeken, maar begrijp het verschil. Mooi hoe je voorkeur en passie doorschijnt in het verhaal.

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat een fijn verhaal. Nu begrijp ik jouw afbeelding tot de helft ook. Je beschrijft heel beeldend je tekenproces, ik hoor de pastels krassen op papier, dat fijne geluid. Het is zo mooi beschreven dat het lijkt dat ik even mee teken.

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marietje, ik begrijp helemaal waarom je dat dacht maar het zijn geen vakjes zoals in Ravenburg schilderen op nummer (weet je nog? was leuk he). Ik twijfelde ook over het woordje 'in' en heb het nu weggehaald hoewel het wel vlakken zijn die ik eerst maak en dan (in)kleur en op elkaar stapel als het ware. En kleur heb ik veranderd in teken, goede tip, dank je!! Ton, wat heerlijk dat je dat zegt :o Richard, wat leuk dat je het even op ging zoeken, doe ik ook vaak. Ik ben verguld met je compliment. :) Madd, tja, krassen, dat is het dan ook weer net niet, dat klinkt te hard, te metalig, maar wat is het wel :? Ik ben heel blij dat ik jou ook even mee kon nemen in mijn tekening en het gelukzalige gevoel wat daarmee gepaard gaat. Iedereen, echt iedereen, kan leren tekenen overigens en hier kun je het leren: http://www.leertekenen.nl/ ik heb geen aandelen maar ik gun het jullie.

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Meta, dank je wel voor het langskomen en de suggestie, ik zie het nu pas. Zacht glijden komt er nog wel het dichtste bij maar ik ben benieuwd of er nog iets beters is te vinden. Stoffig glijden misschien of stoffig ruisen maar in dit verhaal heb ik ruisen en stoffig al gebruikt, dan zou ik daar weer iets op moeten verzinnen :confused: , blijft werken dat schrijven maar wel leuk :nod: Darkvalley, wat een fijne reactie!

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zonnestraal, wat een fijne reactie, dank je wel. 'Verstild' las ik net terug in jouw prachtige verhaal. Ons thema van deze week :D

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
i-kat, Mooi fragment - originele invulling. Ik deed het vroeger zelf ook, pastel en aquarel potloden van Caran d'Ache, die doos met de Matterhorn erop ;). Dat rustgevende heb je goed weergegeven. En schuifelen is wat mij betreft het juiste woord bij pastel. misschien: 'Het pigment schuifelt zacht over het papier.' Je ziet immers de korrels/het pigment van de potloodpunt op het papier komen.

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het creatieve proces dat je beschrijft maakt me stil en zacht van binnen. Ik word geraakt, en weet niet te benoemen waardoor. En nu ik dit zo neerschrijft, merk ik dat tranen mijn ogen beroeren. Dank je wel i-Kat, Fijne dag.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
i-Kat, ... wat geweldig. Ten eerste dat je weer begonnen bent en voor jezelf hebt gekozen en ten tweede dat je het schrijven niet vergeet. Een fijn gevoel geeft dat. :nod: :thumbsup:

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
JanP, wat heerlijk dat je weet wat ik bedoel, Caran d’Ache...de naam alleen al is toch om van te smullen! Mooie suggestie met dat pigment, blij mee, dank je wel! Connie, ik ben ontroert door jouw reactie en ik vind het prachtig dat ik je heb kunnen raken, ik hoop in de goede zin. Als je kan ontdekken waar jouw emotie vandaan komt vind je misschien iets moois. Ik vind je in ieder geval een mooi en bijzonder mens en hoop je nog vaak te lezen. Riny, jij geniet ook van de kleine dingen in het leven vermoed ik zo. Het forum voelt soms als een warm bad en jij verhoogt de temperatuur zeker, dank daarvoor!

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag I-Kat, Het zachte schuifelen over het papier geeft me een uitermate bevredigend gevoel. Je vraagt om een suggestie. Natuurlijk wil ik je die graag geven. Eerst heb ik dan een vraag. Is het geluid dat je een bevredigend gevoel geeft? of is het de beweging met je hand? Schrijfcoach Inanna