Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht#160 – Moraal

Sterrenmystiek Het heeft iets macabers, het winkelwagentje van mevrouw Brabander. Afgesneden hoofden van etalagepoppen liggen kriskras door elkaar, starend in alle richtingen. Mevrouw Brabander gooit er zelfvoldaan nog een stapel hoeden bovenop. De geschminkte gezichten en de hoeden geven wat kleur aan het geheel. Mevrouw Brabander verzamelt sinds jaren poppenhoofden en tovert ze om in bekende filmsterren van vroeger en nu. Ze is zo gedreven in haar hobby dat het wat uit de hand gelopen is. Een collectie van 250 volledig afgewerkte hoofden vult elke vrije ruimte op. Gelukkig heeft ze een groot atelier in de achtertuin waar ze voldoende plaats heeft om haar creaties te maken. Haar huis begint stilaan op een “Hollywood” museum te lijken. Maar niets kan haar stoppen, ze noemt het haar “Kunstverzameling”en is er uiteraard zeer trots op. Vrienden en familie moedigen haar zelfs aan om naar buiten te komen met haar collectie. Op een dag loopt ze door de winkelstraten en in een kunstgalerij merkt ze een paar schilderijen op. Ze bestudeert aandachtig de portretten van dierenkoppen, prachtig geschilderd op mensenlichamen. Deze vreemde combinatie brengt haar op een lumineus idee. Ze haast zich naar huis, drinkt een kop koffie en gaat aan de slag. Ze verzamelt haar mooiste collectiestukken, plaatst ze in alle mogelijke posities en zoekt een mooie achtergrond als decor. Dan begint ze foto’s te maken. Zo gaat ze door tot ze haar hele collectie gefotografeerd heeft, telkens met een nieuwe achtergrond. Ze is benieuwd naar het resultaat en stuurt haar foto’s door om ze snel te laten ontwikkelen via een vertrouwde website. Ze bestelt ze in retro-look en posterformaat en laat ze inkaderen. Drie dagen later, levert een koerier de foto’s bij haar thuis. Ze vindt ze heel geslaagd, maar vraagt zich af wat ze er nu mee zal doen en bovenal wat wil ze er mee bereiken? Ze trekt haar stoutste schoenen aan en belt een paar kunstgalerijen op waar ze een plaatsje vraagt voor haar kaders. Maar helaas, dit wordt haar geweigerd omdat ze nog geen naam gemaakt heeft in de wereld van de Kunst. Ze zoekt verder en vindt in haar streek een baron, die een deel van zijn kasteel beschikbaar stelt voor tentoonstellingen van werken van beginnende kunstenaars. Ze neemt contact met hem op. Een maand later zijn de kaders van mevrouw Brabander een blikvanger in de expositiehal van het kasteel.

Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Goede binnenkomer Zomerkind. Erg fijn verhaal en beeldend geschreven. Ik zou je willen tippen om wat witregels te laten, dat leest rustiger dan zo'n 'lap' tekst aan elkaar. :thumbsup:

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk verhaal! Witregels zou inderdaad fijn zijn. Haar naam noem je vaak in de beginzinnen, dat mag minder wat mij betreft. Welkom op dit heerlijke forum en veel schrijf en leesplezier!